BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAltın çilek hasadı başladı: Kilosu 150 lira----

Altın çilek hasadı başladı: Kilosu 150 lira

Altın çilek hasadı başladı: Kilosu 150 lira
16 Mart 2021 - 15:08 www.finansgundem.com

Antalya'da da serada üretilen altın çileğin kilogramı 150 liradan satışa sunuldu.

 Anavatanı Güney Amerika olan  ve Türkiye'de Akdeniz ve Ege bölgelerinde serada üretimi yapılan, ticari adı "golden berry" olan altın çileğin hasadı başladı. Lif bakımından zengin, antioksidan oranı yüksek meyve süpermarketlerdeki raflarda yerini aldı.

Serik ilçesinde altın çilek üretimi yapan firmanın pazarlama sorumlusu Burak Akbulut, 5 dönümlük alanda üretim yaptıkları altın çileği İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde satışa sunduklarını söyledi.

Meyvenin 100 gramlık özel paketlerde 15 liraya satıldığını anlatan Akbulut, "Altın çileğin kilogram fiyatı 150 lira. 100 gramlık bir pakette de 13-14 meyve bulunuyor." dedi.

Hasadın haziran sonuna kadar devam edeceğine değinen Akbulut, bir dönümden yaklaşık 4 ton altın çilek elde edildiğini kaydetti.

Meyvenin çiçek şeklinde açtığını, bir müddet sonra etrafındaki yeşil yaprakların küre şeklinde kapandığını aktaran Akbulut, yeşil yapraklar sarardığı zaman da hasadın yapıldığını belirtti.

Fındık üreticileri huzur içinde hasat yapıyor

 

Dalında satılan kivi hasat edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)