BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın bu yıl yüzde 17 yükseldi----

Altın bu yıl yüzde 17 yükseldi

Altın bu yıl yüzde 17 yükseldi
30 Haziran 2020 - 10:58 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, korona virüs salgınındaki gelişmeler ve bunun ekonomiye etkilerinden dolayı yatırımcılarda artan güvenli liman talebinden destek buluyor

Altın fiyatları, devam eden korona virüs salgınından dolayı yatırımcının güvenli liman arayışı ile talepte oluşan güçlü artış ile birlikte 2016 yılından bu yana en büyük çeyrek dönem yükselişine yöneldi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), küresel dayanışma eksikliğinden dolayı pandemide en kötünün henüz geride kalmadığı uyarısında bulunmasının ardından değer kazanan altın, korona virüs kaynaklı can kayıplarının tüm dünyada 500 bini aşıp, teyit edilen vaka sayısı 10 milyonun üzerine çıkması ile talep görmeye devam ediyor.

Öte yandan, Çin'in en üst yasama organının Hong Kong için ulusal güvenlik yasasını onaylamasının ardından jeopolitik gerilimin de artması fiyatları destekleyen bir diğer unsur oluyor. Çin'in bu adımı, ABD'nin misillemede bulunması ve kentin finans merkezi olmasından kaynaklanan cazibesinin azalması ihtimalini artırıyor. Bunun yanında, Trump yönetimi daha önce yaptığı açıklamada, ihracat lisans istisnaları dahil Hong Kong'a yönelik özel uygulamalara ilişkin düzenlemeleri askıya aldığını açıklamıştı.

Altın bu yıl, pandemini etkilerini azaltmak için hükümetler ve merkez bankalarının bir dizi teşvik tedbirleri uygulamaya koyması ile birlikte yüzde 17 ralli yaptı. Yatırımcılar ayrıca altın destekli Borsa fonlarına (ETF) yatırım yapmaya da devam ediyor ve bu fonlardaki varlıklar rekor seviyede.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Howie Lee, "Düşük faizler, para politikaları ve korona virüs, hep birlikte altına destek oluyor," dedi ve "1,800 dolar seviyesi psikolojik bir engel. Mevcut fiyatlarda, altının bizim modelimizin işaret ettiği adil değerin sınırlarını zorluyor. Bu nedenle, altının 1,800 dolar seviyesini aşabilmesi için ABD Hazine tahvil faizlerinde daha geniş çaplı bir çöküşe ihtiyaç duyabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Singapur saati ile 11:20'de ons başına 1,770.88 dolara indi. Fiyatlar Haziran sonunda bitecek üç aylık dönemde yüzde 12 yükseldi ve üst üste yedi çeyrek yükselerek 2011'den bu yana en uzun çeyrek dönem yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi. Altın vadeli kontratları Comex piyasasında ons başına 1,783.20 dolarda işlem gördü ve 1,800 dolar seviyesine yaklaştı.

Yatırımcılar ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell'ın Salı günü yapacağı konuşmayı da yakından izleyecek. Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı konuşmanın metninde, ABD ekonomisinin on yılların en derin daralmasından toparlanmaya çalışması ile birlikte, korona virüsün yayılmasının kontrol altına alınmasının önemine vurgu yaptı.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 yükselirken, platin yüzde 0.4 ve paladyum yüzde 0.7 değer kazandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)