BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın ayı piyasasına gidiyor----

Altın ayı piyasasına gidiyor

Altın ayı piyasasına gidiyor
02 Nisan 2013 - 15:21 www.finansgundem.com

Societe Generale'e göre, altın "balonu" ABD'deki toparlanma ile birlikte "ayı piyasasına" dönüyor

Societe Generale SA, altının, en azından doksan senenin en iyi yıllık bazda yükseliş serisini göstermesinin ardından "balon" durumunda olduğunu ve, ABD ekonomisindeki güçlenmenin faizlerin artmasına yardımcı olması ve altına talebi düşürmesi ile birlikte, "ayı piyasasına" yönleneceğini kaydetti.
Banka bugünkü raporunda, yatırımcıların altın varlıklarını muhtemelen artırmayacağını, zira enflasyonun düşük kaldığını ve bununla birlikte, toparlanmakta olan ABD ekonomisinin Fed'i teşvikleri durdurmaya yöneltebileceğini ve doların değer kazanmasına neden olabileceğini işaret ettiğini belirtti. Altın 12 yıl üst üste yıllık bazda artış gösterdikten sonra bu yıl yüzde 4.6 geriledi ve "ayı piyasası" olarak tanımlanan duruma girebilmesi için yüzde 4.8 daha düşmesi gerekiyor.
Altın fiyatları bu yıl, Fed politika yapıcılarının varlık alım programının hızı konusunda farklı fikirlere sahip olması ile birlikte düştü. Altını 2010 yılında "son varlık balonu" olarak niteleyen milyarder yatırımcı George Soros, dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonundaki (SPDR Gold Trust) payını, geçen yılın dördüncü çeyreğinde, yüzde 55 düşürdü. Goldman Sachs Group Inc., Şubat ayında, altının çevriminin, ABD ekonomisindeki toparlanma ile birlikte muhtemelen döndüğünü ve Credit Suisse Group AG, metalin, 2011 yılındaki rekor seviyesi olan ons başına 1,921.15 dolara muhtemelen dönmeyeceğini kaydetti.
Londra ofisinden Robin Bhar'ın da aralarında bulunduğu Societe Generale analistleri, raporda, "Altın, bizce, balon bölgesinde," dedi ve "Kısmen ABD ekonomisindeki iyileşme ve buna bağlı olarak dolardaki güçlenmenin yönlendirdiği yükselen faizler, uzun vadeli ayı piyasasını başlatmak için mükemmel bir fırtına olabilir" şeklinde görüş bildirdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)