BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın ABD'den destek alıyor----

Altın ABD'den destek alıyor

Altın ABD'den destek alıyor
30 Eylül 2013 - 08:41 www.finansgundem.com

Altın, ABD hükümetinin kapanma riski ile karşı karşıya kalmasından destek alıyor

Altın, ABD hükümetinin bütçe konusunda anlaşmaya varılamamasından dolayı kapanma riski ile karşı karşıya kalmasının güvenli liman alımlarını artırması sonucu bir haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı ve son bir yıldır ilk kez çeyrek dönem kazancına yönlendi.
Spot altın yüzde 1.3 yükselişle ons başına 1,354.35 dolara kadar çıkarak 20 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, Singapur saati ile 11:27'de ons başına 1,339.40 dolara geldi. Fiyatlar bugün sona erecek üç aylık dönemde yüzde 8.5 yükseldi ve Eylül 2012'de sona eren üç aydan bu yana ilk kez çeyrek dönemi kazançla geçmeye hazırlanıyor.
ABD Kongresi'nin son 17 yılda ilk kez hükümetin kapanma riskini ortaya çıkaran tartışmaları sonlandırması için yalnızca bir günü kaldı. Temsilciler Meclisi dün Sağlık Yasası'nın temel provizyonlarının çoğunu durdurarak bunu hükümet fonlamasının artırılmasına bağlayan tasarıyı oyladı. Senato bugün bu tasarıyı reddederse, ABD hükümeti yarından itibawren kapanacak.
Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "ABD hükümetinin kapanmasının olası sonuçlarına ilişkin belirsizlik fiyatların içine bir miktar prim ekliyor," dedi ve "Ancak biz bunu daha önce gördük. Anlaşma son dakikada sağlandı ve aynısının olmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Ekonomistlere göre, kapanma, süresine bağlı olarak, dördüncü çeyrek büyümesini 1.4 yüzde puanı azaltabilir. Kongre sorunu son anda çözde bile, kanun yapıcılar hemen kendilerini borç tavanının yüksetilmesi tartışmalarının içinde bulacak. ABD Hazinesi, borç limitinin aşılmasına yönelik tedbirlerin 17 Ekim'de ortadan kalkacağını kaydetti.
Varlık Alımları
Altın çeyrek dönemli kazancı, Fed'in varlık alımlarını azaltmaktan kaçınması ve enerji fiyatlarının ralli yapmasının desteği ile gerçekleşti. Chicago Fed Başkanı Charles Evans, 27 Eylül'de yaptığı açıklamada, Fed'in varlık alımlarınının hızının, politika yapıcıların toparlanmaya ilişkin daha fazla işaret beklemeleri ile birlikte, Ocak ayına kadar aylık 85 milyar dolarda kalabileceğini kaydetti. Ham petrol fiyatları New York'ta, Orta Doğu'dan enerji arzında sıkıntılar olabileceği endişesi ile, bu çeyrekte yüzde 5.2 yükseldi.
Spot gümüş erken saatlerdeki kazançlarını geri verdi ve yüzde 0.6 düşerek ons başına 21.654 dolara kadar düştükten sonra 21.6975 dolara geldi. Metal bu çeyrekte yüzde 10 yükseldi ve Eylül 2012'den bu yana ilk çeyrek dönem kazancına yöneldi.
Platin yüzde 0.1 düşerek ons başına 1,418.30 dolara geriledi ve çeyrek dönemi yüzde 5.8 kazançla geçmeye yönlendi. Palladyum fazla değişmeyerek ons başına 730.82 dolarda kaldı ve bu çeyreği yüzde 11 kazançla geçerek Aralık 2010'dan bu yana en iyi çeyrek dönem performansına yöneldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)