BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 7 haftanın zirvesinden düşüyor----

Altın 7 haftanın zirvesinden düşüyor

Altın 7 haftanın zirvesinden düşüyor
07 Nisan 2015 - 19:19 www.finansgundem.com

Altın, dolardaki yükselişin ardından, 7 haftanın en yüksek seviyesinden gevşedi

Altın, doların güçlenmesi ve yatırımcıların altın destekli exchange traded fonları (ETF) yoluyla altın satmaları ile birlikte, yedi haftanın en yüksek seviyesinden gevşedi.

Altın destekli ETF'lerdeki varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 1.8 ton düşerek, Ocak ortasından bu yana en düşük seviye olan 1,618.7 tona geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dün ABD'de hizmet sektörünün Mart ayında bir ay öncesi ile aynı hızda genişlediğini gösteren veri sonrası, yükselişini ikinci güne taşıdı. 

Stuttgart, Almanya'da Landesbank Baden-Wuerttemberg analisti Thorsten Proettel, "Son seanslardaki güçlü yükselişlerin ardından, yatırımcıların kar satışlarına yönelmeleri ile birlikte, ETF'lerden bir miktar çıkış görebiliriz," dedi ve "Altın sık sık, dolara karşı korunma aracı olarak görülüyor. Bu yüzden, altındaki düşüşün nedeni  dolardaki yükseliş olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 düşerek, New York saati ile 09:42'de ons başına 1,212 dolara geldi. Kontrat Pazartesi günü, 1,224.50 dolara kadar çıkarak 17 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın bu yıl, Fed'in faizi kademeli olarak yükselteceği spekülasyonuna bağlı olarak, yüzde 2 yükseldi. Yüksek faizler, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor.

Dolar endeksi Cuma günü, ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklenenin altında çıkmasının ardından düşerken, altın değer kazandı. New York Fed Başkanı William C. Dudley, Pazartesi günü yaptığı konuşmda, faiz artışlarının hızının, sıkılaştırma başladığında, "sığ" olacağını ve son ekonomik zayıflığının geçici olduğunu kaydetti. 

Gümüş vadeli kontratları yüzde 1.3 düşüşle ons başına 16.88 dolara geriledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)