BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlperen Ocakları Genel Başkan vekiline para cezası----

Alperen Ocakları Genel Başkan vekiline para cezası

Alperen Ocakları Genel Başkan vekiline para cezası
14 Aralık 2017 - 16:28 www.finansgundem.com

LGBTİ’lerin Onur haftasında yürüyüşlerine yönelik şiddet çağrısı yaptığı iddiasıyla, 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Alperen Ocakları İl Bakanı Kürşat Mican'a 4 bin lira para cezası verildi

Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mican'ın "aşağılama"  davasında karar çıktı. Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mican  ile müşteki Kıvılcım Arat ve taraf avukatları katıldı.Duruşmada söz verilen müşteki Kıvılcım Arat'ın avukatı Emire Eren  Keskin, sanığın cezalandırılmasını istedi. Son sözü sorulan sanık Mican, "Türkiye Cumhuriyeti halkının yüzde 99'u  Müslüman'dır. Devlet, halkının dini değerlerini korumak zorundadır. Benim halkı  kin ve nefrete yönelik tahrik ettiğime dair şikayetçi ifadeleri var. Bunları  kesinlikle kabul etmiyorum. Ben ve kurumum her zaman farklılıklarımızı zenginlik  olarak düşünüyoruz. Biz bu yürüyüşün yapılmaması için çağrı yaptık. Beraatimi  talep ediyorum." dedi. 

Sanık Mican'ın avukatı Mehmet Üstündağ da müvekkilinin şikayetçi  tarafa karşı bir eyleminin olmadığını savunarak, "Devlet yönetimine bir çağrıda  bulunmuştur. Herhangi bir tahrik olayı yoktur. Ayrıca suç işleme kastı yoktur.  Olsa eylemi yaptığı gün gider müdahale eder. Beraatini talep ediyoruz." diye  konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Mican'ı "halkın bir kesimini  cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılama" suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasına  çarptırdı.  Sanığa verilen kısa süreli hürriyeti bağlayıcı hapis cezasını sanığın  kişiliği, sosyal ve ekonomik durumunu ve yargılama sürecindeki davranışlarını  dikkate alarak adli para cezasına çeviren mahkeme, Mican'ı 4 bin lira adli para  cezasına çarptırdı.  Mahkeme, sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan dolayı 3 aydan fazla  hapis cezasına mahkum edildiği için cezanın ertelenmesine yer olmadığına  hükmetti.

'KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ'

Davanın karara bağlanmasının ardından adliye bahçesinde basın  mensuplarına açıklama yapan Kürşat Mican, bir yıldan beri devam eden mahkeme  sürecinin bugün sonuçlandığını belirterek, aşağılama suçundan para cezasına  çarptırıldığını söyledi. Yargı sürecinin devam ettiğini ve dava sonucunu temyiz edeceklerini  kaydeden Mican, davanın beraatle sonuçlanmasını istediklerini dile getirdi.  Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kürşat  Mican'ın, bileşenlerinin adları LGBTİ olarak kısaltılmış cinsel yönelimleri  farklı bireyler tarafından 26 Haziran 2016 tarihinde yapılacağı duyurulan  yürüyüşe karşı yaptığı basın açıklamasında,  "halkın bir kesimini sosyal sınıf,  din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu  işlediği iddiasıyla 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep  edilmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)