BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya'nın notuna Fitch'ten teyit----

Almanya'nın notuna Fitch'ten teyit

Almanya'nın notuna Fitch'ten teyit
17 Ocak 2015 - 02:19 www.finansgundem.com

Fitch Ratings Almanya’nın kredi notu ve görünümünü teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Almanya’nın “AAA” olan ülke kredi notunu ve “durağan” olan not görünümünü teyit ettiğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşunun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Almanya’nın uzun vadeli yabancı ve yerli para cinsinden “AAA” olan kredi notlarının ve “durağan” olan not görünümünün teyit edildiği bildirildi. Açıklamada Almanya’nın teminatlandırılmamış yerel ve yabancı tahvillerinin de “AAA” olan kredi notunun teyit edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Almanya azalan bir borç yolunda gerekli etmenlere sahip olmaya devam ediyor. Ekonomi büyümeye devam ediyor, bütçe pozisyonu önceye kıyasla daha iyi durumda ve nominal faiz oranları düşük. Almanya’da kamu borcunun gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) olan oranı aynı kategoride değerlendirilen Fransa, İngiltere ve ABD’nin aksine düşmeye başladı” değerlendirmesine yer verildi.

Hükümetin orta vadeli mali hedeflerine ulaşmaya devam ettiği vurgulanan açıklamada, kamu gelirlerinin güçlü istihdam piyasası, gelir artışı, özel tüketim artışı ile desteklendiği aktarıldı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)