BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'nın Kıbrıs'taki rolü ne olacak----

Almanya'nın Kıbrıs'taki rolü ne olacak

Almanya'nın Kıbrıs'taki rolü ne olacak
18 Mart 2013 - 18:49 www.finansgundem.com

Almanya, Güney Kıbrıs'a yönelik uygulamada kendilerinin rolüne açıklık getirdi

Almanya'nın Güney Kıbrıs'a yönelik kurtarma paketinde banka mevduatlarına vergi uygulanması konusundaki rolü, Şansölye Angela Merkel'in Eylül ayında gerçekleşecek olan seçimlerden önce seçmenlere neden bir kurtarma paketine daha katkıda bulunmaları gerektiğini açıklamakta yaşadığı zorluğu gösteriyor.
Merkel'in Hristiyan Demokratik Birliği partisinden parlamento başkan yardımcısı Michael Fuchs, BBC Radio 4'e bugün yaptığı bir açıklamada "Seçmenlerime giderek onlara neden Güney Kıbrıs'ı kurtarmak için 3 milyar eurodan daha fazla bir para vermeyi göze aldığımızı anlatmak zorundayım. Bu insanlar kendi kendilerine en azından ufak bir kurtarma paketi sağlamayı bile istemezken neden Almanlar bir kurtarma paketini kabul etmek istesin?" ifadelerini kullandı.
Euro Bölgesi maliye bakanları 16 Mart'ta vardıkları bir anlaşmada Güney Kıbrıslı banka mevduat sahiplerini, ülkeyi kurtarmak için gerekli olan maliyete yardımcı olmaları için bankalardaki paralarına vergi uygulamayı öngörmüştü. Güney Kıbrıs'ın bankalardan yaklaşık olarak 5.8 milyar euro katkıda bulunması öngörülüyor. Güney Kıbrıslılar bu uygulamaya ATM'lerde uzun kuyruklar oluşturarak paralarının çekebildikleri kısmını çekerek karşılık verirken, toplum içinde huzursuzluk da artış gösteriyor.
Merkel, Cumartesi günü yaptığı bir açıklamada anlaşmanın "yalnızca başka ülkelerin vergi ödeyicilerinin dışında, bu durumdan sorumlu insanların biraz da olsa işin içine girdiği" anlamına geldiğini belirtti. Merkel, "Bu yolda ilerlememiz doğru bir şey ve bence bu da Kıbrıs'a yardımı onaylamamızı daha da kolaylaştıracak, iyi bir adım" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)