BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'nın İngiltere'ye ihracatında olumlu hava yok ----

Almanya'nın İngiltere'ye ihracatında olumlu hava yok

Almanya'nın İngiltere'ye ihracatında olumlu hava yok
19 Ekim 2022 - 11:33 www.finansgundem.com

Almanya'nın İngiltere'ye ihracatı, İngiltere'nin mevcut ekonomik koşulları düşünüldüğünde iyimser bir havada gözükmüyor.

Almanya İstatistik ofisi verilerine göre, Almanya'nın bu yıl İngiltere'ye ihracatı 2015'ten bu yana ilk kez artabilir, ancak  Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Meclisi  (DIHK) iş birliği, özellikle İngiltere'nin mevcut türbülansı ışığında, rakamların daha iyiye doğru bir dönüşe işaret etmediğini açıkladı.

Ocak-Ağustos ayları arasında, Alman şirketleri İngiltere'ye 48 milyar euro (47.37 milyar dolar) değerinde mal sattı ve bu, 2021'deki aynı döneme göre yaklaşık %11,4'lük bir artışa işaret etti.

Bu artış eğilimi yıl sonuna kadar devam ederse, 2022, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılıp ayrılmama konusundaki referandumundan bu yana altı yıl üst üste azalan ihracattan sonra ilk artış olacak.

Ancak DIHK sanayi ve ticaret odaları, Brexit ve İngiliz sterlinindeki kargaşanın işleri zorlaştırması nedeniyle olumlu gelişmenin kutlamak için bir neden olmadığını bildirdi.

DIHK'nin dış ticaret başkanı Volker Treier, "Bu, Alman-İngiliz ticaretinde daha iyiye doğru bir geri dönüşten başka bir şey değil" dedi.

Almanya'nın İngiltere'ye ihracatı Brexit'ten sonra düşmeye devam ediyor

 

Almanya'nın İngiltere’ye ihracatında sert düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)