BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan 'savaş suçu' açıklaması----

Almanya'dan 'savaş suçu' açıklaması

Almanya'dan 'savaş suçu' açıklaması
29 Kasım 2022 - 23:16 www.finansgundem.com

Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, "Ukrayna'nın elektrik altyapısına yönelik saldırılar savaş suçudur" dedi

Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, Rusya'nın Ukrayna'daki ısıtma ve elektrik altyapısına yönelik saldırılarının "savaş suçu" anlamına geldiğini söyledi.

Berlin'de düzenlenen G7 Adalet Bakanları toplantısının ardından gazetecilere konuşan Buschmann, Rusya'nın kışı Ukraynalılara karşı bir "savaş silahı" olarak kullanmaya çalıştığını ifade etti.

Buschmann, "Hepimiz Ukrayna'da iğrenç savaş suçları işlendiği konusunda hemfikiriz. Elektrik altyapısına yönelik saldırılar savaş suçları anlamına geliyor. Uluslararası toplum bu savaşı ve yürütülme şeklini mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor" dedi.

"Kasıtlı ve sistematik saldırı"

Rusya'yı Ukrayna'daki sivil altyapıya "kasıtlı" ve "sistematik" olarak saldırmakla suçlayan Buschmann, Moskova'nın ısıtma ve elektrik sistemlerini tahrip ederek dondurucu soğuklar altında insanları çaresiz bıraktığını belirtti.

Buschmann, "Sivil nüfusa yönelik bu askeri eylem iğrençtir ve bunu mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz" diye konuştu.

"Savaş suçları cezasız kalmamalı"

Ukrayna Adalet Bakanı Denys Malyuska ve Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin'in de G7 toplantılarına katıldığını kaydeden Buschmann, meslektaşlarıyla Ukrayna'da işlenen savaş suçlarına ilişkin soruşturmaları ve savaş suçlularını adalete teslim etme yollarını görüştüklerini söyledi.

G7 toplantısının ardından açıklanan ortak bildirgede ise Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın şiddetle kınandığı ve savaş suçlarının cezasız kalmaması gerektiği vurgulandı.

ABD'den Rusya açıklaması: Bu savaş suçudur

 

Fransa: Ukrayna’daki kamikaze İHA saldırıları ‘savaş suçu’

 

Ukrayna, 26 bine yakın savaş suçu iddiasını soruşturuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)