BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Rusya'ya kötü haber----

Almanya'dan Rusya'ya kötü haber

Almanya'dan Rusya'ya kötü haber
20 Aralık 2022 - 15:39 www.finansgundem.com

Almanya, önümüzdeki yılın başlarında Rusya'dan petrol almayı planladığı iddiasını reddederek, bunun yerine Kazakistan'dan ham petrol ithal edeceğini açıkladı.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya, daha önce Kremlin'in Ukrayna'yı işgalinden sonra bu yılın sonuna kadar Rus ham petrol ithalatını durdurmayı planladığını açıklamıştı, ancak Rusya'nın petrol boru hattı operatörünün İcra Kurulu Başkanı'nın, 2023'ün ilk çeyreğinde Rus ham petrol arzı için Almanya'dan talep aldıklarını ifade etmesiyle bu açıklama şüphe yarattı.

Alman rafinerileri Leuna ve Schwedt, tarihsel olarak Rus petrol ithalatına büyük ölçüde bağımlıydı. Şimdi, Avrupa'nın en büyük ham petrol kanalı olan Druzhba boru hattındaki sevkiyat, bunun yerine Kazakistan'dan olacak, ancak bu anlaşma henüz kesinleşmedi.

Ekonomi bakanlığından bir sözcü, "Almanya'nın Rus ham petrol siparişi verdiğine dair haberler yanlış. Leuna ve Schwedt rafinerilerindeki petrol şirketleri artık yeni yılda Rus ham petrolü sipariş etmeyecek." dedi.

Sözcü, Schwedt'deki PCK rafinerisinin ocak ayı itibarıyla boru hattı sistemindeki Kazak petrolü için ayrılmış kapasiteleri olduğunu da kaydetti.

Rus petrolüne tavan fiyat toplantısı ertelendi

 

G7 ve Avustralya da Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasında anlaştı

 

Rusya'dan yeni petrol hamlesi

 

AB'den Rus petrolüne 60 dolar önerisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)