BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan referandum sonrası ilk açıklama----

Almanya'dan referandum sonrası ilk açıklama

Almanya'dan referandum sonrası ilk açıklama
26 Eylül 2017 - 22:38 www.finansgundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) dün gerçekleştirdiği tartışmalı referanduma ilişkin, "Referandumun bağlayıcı bir sonucu olmayacaktır.” ifadesini kullandı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, yaptığı yazılı açıklamada, IKBY'de yapılan referandumun hukuki bağlayıcılığının olmayacağını vurguladı.

IKBY'nin bundan sonra tek taraflı adım atmaması gerektiği uyarısında bulunan Gabriel, açıklamada "Bağımsızlık referandumuna gidilmesi üzücü. Bu kararı Birleşmiş Milletler'in (BM) uyarılarına rağmen uyguladılar. Referandumun bağlayıcı bir sonucu olmayacaktır.” ifadelerine yer verdi.

TARTIŞILAN BÖLGELER

Gabriel, referandumun Irak merkezi yönetim ile IKBY arasında, kime ait olduğu tartışılan bölgeler için de hukuki sonuç doğuramayacağını bildirdi. Kürtlerin referanduma ilgilerini anlayabildiklerini belirten Gabriel, ancak bu adımın bölgesel istikrarı bozmak adına durumu daha da sıkıntıya sokacağını ifade etti.

Gabriel, bölgedeki tüm tarafları gerilimi düşürmeye çağırarak, bağımsızlık yönünde tek taraflı adımlardan kaçınılması gerektiğini kaydetti. 
Sorunların Erbil ile Irak merkezi hükümetince konuşulmasını isteyen Gabriel, DEAŞ ile mücadelenin en önemli konu olduğunun ve bunu tehlikeye atacak adımların kimseye yarar sağlamayacağının altını çizdi. "

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)