BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'dan hammadde yatırımlarına 1 milyar euro ----

Almanya'dan hammadde yatırımlarına 1 milyar euro

Almanya'dan hammadde yatırımlarına 1 milyar euro
02 Şubat 2024 - 12:44 www.finansgundem.com

Alman hükümeti hammadde yatırımları için yaklaşık 1 milyar euro ayırdı.

Alman hükümeti, yüksek teknoloji ve yeşil projelerde kritik mineraller için Çin gibi üreticilere bağımlılığı azaltmaya çalışırken hammadde yatırımları için yaklaşık 1 milyar euro ayırdı.

Bloomberg News'un isminin açıklanmamasını istemeyen kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Alman hükümeti çıkarma, işleme ve geri dönüşüm malzemeleri de dahil olmak üzere hangi projelerin uygun olduğunu belirlemek için bir seçim süreci oluşturacak. Finansman, Almanya'nın devlete ait KfW kalkınma bankası aracılığıyla sağlanacak.

Bir Ekonomi Bakanlığı sözcüsü, Almanya ve yurtdışındaki projelerin "kritik hammaddelerin arz güvenliğine katkıda bulunacağını" söyledi. Bakanlık, devlet fonunun nasıl yapılandırılacağı konusunda ayrıntı vermedi.

Hammaddeler arasında mikroçipler, rüzgar türbinleri ve elektrikli araçlar için batarya yapımında ihtiyaç duyulan kobalt, bakır, lityum, silikon ve nadir toprak metalleri bulunmakta.

Almanya'da enflasyon yüzde 2.9

 

Alman ekonomisi dördüncü çeyrekte daraldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)