BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan "göçmen" kararı: Sınırlarını kapatıyor----

Almanya'dan "göçmen" kararı: Sınırlarını kapatıyor

Almanya'dan göçmen kararı: Sınırlarını kapatıyor
10 Mayıs 2023 - 09:21 www.finansgundem.com

Almanya, ilk dört ayda ülkeye 12 bin 804’ü Türk, 80 bine yakın kaçak gelince sınırları kapatma kararı aldı. Artık serbest geçişler olmayacak, önce dijital ardından fiziki denetimler başlayacak.

Almanya’ya üç ayda gelen göçmen sayısı 12 bin 804‘ü Türk olmak üzere, 80 bini aşınca yetkililer harekete geçti. Kaçak göçmen sayısı hızla artarken, sınırlar kapanmaya başlandı ve Avusturya ile Fransa sınırlarında kontroller yapılacağı duyuruldu.

10 Mayıs çarşamba günü (bugün) Başbakan Olaf Scholz’un, eyalet başbakanları ile olağanüstü toplantı yapması bekleniyor. Toplantının ana konusu yasa dışı göçü ve ilticaları durdurmak, yoğun göçle sarsılan eyaletlere yardımlar sağlamak.

İLK SIRADA SURİYELİLER YER ALDI

Ülkeye gelen kaçak sayısı, geçen yıl 2019'a oranla yüzde 50 artmıştı. Bu yılın ilk üç ayında ise, geçen yılın ilk üç ayına oranda yaklaşık yüzde 79 oranında arttı.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, gelen göçmenlerde ilk sırayı 28.499 ile Suriyeliler, ikinci sırayı 19 bin ile Afganlar, üçüncü sırayı ise 12 bin 804 ile Türkler aldı. Bunlar Almanya'ya gelir gelmez iltica başvurusunda bulunanlar. Bunların dışında kaçak gelip hiç kayıt yaptırmayan ve izini kaybettirenlerin sayısı ise bilinmiyor.

HANGİ ÖNLEMLER ALINACAK?

Bugünkü toplantıda, mevcut sınır kontrollerinin artırılması, kaçak göçmenlerin girişini engellemek için eylem planı hazırlanacak, gelen kişilerin hızlıca kaydı yapılacak ve iltica hakkı olmayanlar sınırdan geri çevrilecek, suç işleyenlerin hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesi mümkün hale gelecek, ülkelerin sınır dışı edilen vatandaşlarını geri almaları için onlarla “göç ortaklıkları” kurulacak, komşu ülkelerle bu anlamda işbirliği yapılacak.

GÖÇMENLERİN MALİYETİ 16 MİLYAR EUROYU AŞTI

Avrupa Birliği (AB) sınırlarının daha iyi korunması için iyileştirmeler yapılacak. AB'nin dış sınırını oluşturan ülkeler daha çok desteklenecek.

Özellikle, İtalya, İspanya, Yunanistan, Polonya, Bulgaristan ve Fransa'nın kaçak girişleri önlemeleri için desteklenmesi sağlanacak.

Son aylarda İtalya dışında, en büyük göçmen akını Beyaz Rusya- Polonya sınırından gerçekleşiyor. Türkiye’den Rusya vizesi ile gelenlerin, kaçak olarak Polonya’ya oradan da Almanya’ya geçtiği belirtiliyor.

Göçmenlerin Almanya'ya yıllık maliyeti ise 16 milyar euroyu aştı. Buna ilaveten uyum kursları için 2.7 milyar euro harcanması bekleniyor. Bu harcamaları federal hükümetin üstlenmesi için çalışmalar yapılıyor.

Almanya’ya giden Türk doktor sayısında yüzyılın rekoru

 

Almanya, Türklere kapısını sonuna kadar açtı!

 

Almanya'da yeni 'Nitelikli Göçmenlik Yasası'nı onay

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sparro10 Mayıs 2023 17:01

    En tehlikelisi arap müslümanlar

  • azmi10 Mayıs 2023 16:39

    Türkiye'deki kaçak sığınmacıları geri göndereceğim diyen Kılıçdaroğlu'nun beyanına insan hakları savunucuları karşı çıkıyormuş. Doğrudur ! ekmeklerini sularını,sağlık yardımlarını,maddi yardımlarını , vb vb kendileri veriyorlardı,Almanya'nın kararına ne diyecekler acaba. Ve ne yazık ki Geri Kabul Anlaşması imzalamışız .. İşsizim işsiz kalmış, istihdam düşmüş, genç işsizlik oranı %20 lere gelmiş,sığınmacılara milyarlar harcanmış, ne gam..

  • Niche10 Mayıs 2023 12:11

    Ekmeğini yiyip suyunu içip sonrada Almanyaya hakaret eden soysuzları yobazları kaçakçıları dışarıdan gelen ahlaksızların hepsinin sınır dışı edilmesi biran önce karar alınıp ilk etapta sınır dışı edilmesi Tanrının izniyle ülkenin ve insanlığın huzuru için

  • Erg10 Mayıs 2023 10:23

    En doğrusunu yapıyorlar çoktan yapmaları gerekirdi ortadogudan geri kalmış cagdışı ülkelerden kaçarak çağdaş dünyaya gelip sonra din inanç ticareti yaparak kendi işe yaramaz kültürlerini gittikleri yere dayatan toplulukların ülkelerine girmelerinin önü kesilmiştir