BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da ZEW güven endeksi “tedarik darboğazları” ile düştü----

Almanya'da ZEW güven endeksi “tedarik darboğazları” ile düştü

Almanya'da ZEW güven endeksi “tedarik darboğazları” ile düştü
07 Aralık 2021 - 13:58 www.finansgundem.com

ZEW Başkanı Prof. Dr. Achim Wambach, "Ekonomik beklentilerdeki düşüş, önümüzdeki altı ayda çok daha güçlü ekonomik büyüme umutlarının azaldığını gösteriyor" dedi.

Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da yatırımcıların yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında 4. dalgadan endişe duyması ve sanayi üretimi için tedarik darboğazlarının devam etmesinin etkisiyle aralıkta bir önceki aya göre 1,8 puan azalarak 29,9 puana geriledi.

Merkezi Almanya'nın Mannheim kentinde bulunan ZEW, kurumsal yatırımcı ve analistlerin gelecek 6 aya ilişkin beklentilerini ölçen ZEW Ekonomik Güven Endeksi'nin aralık ayı sonuçlarını açıkladı. Buna göre, endeks Kovid-19’da 4. dalga endişeyle aralıkta önceki aya kıyasla 1,8 puan düştü.

Böylece kasımda 31,7 puan olan endeks, bu ay 29,9 puan seviyesine geriledi. Piyasa beklentisi, endeksin aralıkta 25,1 puan olması yönündeydi.

Almanya'da Mevcut Durum Endeksi ise aralıkta önceki aya kıyasla 19,9 puan azalarak eksi 7,4 puana indi.

ZEW Başkanı Prof. Dr. Achim Wambach, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Alman ekonomisinin Kovid-19 salgınında 4. dalgadan olumsuz etkilendiğini belirterek, devam eden tedarik darboğazlarının üretim ve perakende satışlarda baskı oluşturduğunu vurguladı.

Wambach, “Ekonomik beklentilerdeki düşüş, önümüzdeki altı ayda çok daha güçlü ekonomik büyüme umutlarının azaldığını gösteriyor. Özellikle ihracat ve tüketiciye yönelik sektörlerin gelirleri daha olumsuz kalacağı değerlendiriliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa yüzde 2.2 büyüdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)