BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da vergi gelirleri arttı----

Almanya'da vergi gelirleri arttı

Almanya'da vergi gelirleri arttı
21 Şubat 2023 - 08:08 www.finansgundem.com

Almanya'da vergi gelirleri ocakta hafif arttı. İlgili bakanlığın raporuna göre, federal ve eyalet hükümetlerinin vergi gelirleri toplam 58.03 milyar euroya yükseldi.

Almanya Maliye Bakanlığı, Almanya'nın federal ve bölgesel hükümetlerin vergi gelirlerinin, artan satış vergileri ve ücret vergilerinin etkisiyle ocak ayında bir önceki yıla göre %0,8 arttığını açıkladı.

Bakanlığın aylık raporuna göre, federal ve eyalet hükümetlerinin vergi gelirleri toplam 58.03 milyar euroya (62.01 milyar dolar) yükseldi.

Maliye bakanlığı raporda, Almanya'nın yalnızca güvenlik politikası açısından değil, aynı zamanda ekonomik ve mali açıdan da büyümeyi güçlendirmeye odaklanarak bir dönüşe ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Bakanlığın raporuna göre, maliye bakanlığı büyümeyi teşvik eden yasal girişimlerle Almanya'nın vergi yasasını modernize edecek. Rapora göre, yasa taslağı vergilendirmeyi daha basit ve daha şeffaf hale getirmeye odaklanacak.

Rapora göre, uzmanlar 2023 için vergi gelirlerinin bir önceki yıla göre %5,2 artarak 857,2 milyar euroya çıkacağını tahmin ediyor.

Almanya'da vergi planı: Enerji maliyetini tüketici ödeyecek

 

Almanya'da vergi gelirleri yüzde 15 artış kaydetti

 

Almanya'da vergiler azaldı

 

Almanya'da vergi geliri artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)