BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya'da sanayi üretimi sıçradı----

Almanya'da sanayi üretimi sıçradı

Almanya'da sanayi üretimi sıçradı
07 Haziran 2013 - 13:52 www.finansgundem.com

Almanya'da nisan ayı sanayi üretimi, bir yılı aşkın sürenin en hızlı artışını gerçekleştirdi

Almanya'da sanayi üretimi nisan ayında, normalden çok daha uzun süren kış koşullarının ardından inşaat sektöründe görülen hızlanmanın etkisiyle, son bir yılın en hızlı artışını gerçekleştirdi. 
Sanayi üretimi, nisan ayında, yüzde 1.2 artış gösterdiği mart ayına göre yüzde 1.8 yükseldi. Üretim böylelikle üç ay üst üste yükselmiş oldu ve geçen yılın mart ayından bu yana en uzun süreli aylık çıkış dönemini gerçekleştirdi. Bloomberg News'ün anketine katılan 38 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin değişiklik göstermemesi bekleniyordu. Sanayi üretimi, geçen yılın aynı ayına göre ise, iş günlerine göre düzeltilmiş rakamla yüzde 1 yükseldi.
Bundesbank bugün Almanya ekonomisi için büyüme tahminini düşürdü ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde kademeli toparlanma işaret etti. Almanya'nın ihracatı Nisan ayında beklenenden daha hızlı arttı ve bu gelişme, Bundesbank'ın Asya ve ABD'de daha hızlı büyüyen piyasaların, alt çeyrektir resesyonda bulunan Euro Bölgesi'nin olumsuz etkisini dengeleyeceği görüşünü destekledi
Hanover'de  NordLB ekonomisti Mario Gruppe, "Almanya ekonomisi, geçen yılın sonlarındaki zayıf döneminden kademeli olarak çıkıyor" dedi ve "Ancak bu büyüme yolunda bazı çukurlar var. Toparlanma şimdi ve ileride bazı sıkıntılarla karşılaşacak" değerlendirmesinde bulundu.
Avrupa Merkez Bankası'nın dün politika faizini değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 0.50'de bırakmasının ardından, Başkan Mario Draghi, bölgenin bu yıl büyümeye döneceği yolundaki görüşünü tekrarladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)