BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da sanayi üretimi bu yıl tekrar düşebilir----

Almanya'da sanayi üretimi bu yıl tekrar düşebilir

Almanya'da sanayi üretimi bu yıl tekrar düşebilir
22 Nisan 2024 - 09:54 www.finansgundem.com

Almanya'da sanayi üretiminin 2024 yılında düşeceği tahmin ediliyor. Üretim rakamlarının düşüşte olduğunu vurgulayan uzmanlar, ülkede sanayinin enflasyondan henüz kurtulamadığını söylüyor.

Almanya Sanayi Federasyonu (BDI) sanayi üretiminin bu yıl da düşeceğini ve ihracatın durgunlaşacağını belirtirken, sanayi lobisi diğer gruplarla birlikte Alman sanayisi için belirsiz bir tablo çizdi.

BDI Başkanı Siegfried Russwurm, dünyanın en büyük ticaret fuarlarından biri olan Hannover Messe'de yaptığı açıklamada, "Almanya'da sanayi, maliyet ve talep şoklarından, aşırı yüksek enerji fiyatlarından ve enflasyondan henüz kurtulamadı" dedi.

BDI 2024 yılında üretimde yüzde 1,5'lik bir düşüş öngörürken, ihracatın 2023 yılındaki yüzde 1,5'lik düşüşün ardından yatay seyretmesi bekleniyor.

Russwurm, "Ilımlı toparlanma beklentilerine rağmen kendimizi kandırmamalıyız: Genel olarak üretim rakamları yıllardır endişe verici bir düşüş eğilimi gösteriyor" dedi.

VDMA Mühendislik Birliği, yabancı siparişlerdeki düşüşün dip noktasına ulaşıldığını ancak üretimin bu yıl genel olarak düşmesinin beklendiğini belirterek, daha önce yüzde 4'lük düşüş tahminini teyit etti.

VDMA Başkanı Karl Haeusgen Hanover Messe'de yaptığı konuşmada, "Olumsuz faktörler hala göze çarpıyor" dedi.

İsviçre MB, bankalar için minimum zorunlu karşılık oranını artırdı

 

İngiltere'de konut fiyatları rekora göz kırptı

 

Yeni Zelanda'da kredi kartı harcamalarında artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)