BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya’da maymun çiçeği için 21 günlük karantina isteniyor----

Almanya’da maymun çiçeği için 21 günlük karantina isteniyor

Almanya’da maymun çiçeği için 21 günlük karantina isteniyor
24 Mayıs 2022 - 16:28 www.finansgundem.com

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler ile düzenlediği basın toplantısında, maymun çiçeği virüsü ile ilgili durumun bir pandeminin başlangıcı olmadığını açıkladı.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, maymun çiçeği virüsü tespit edilenler ile temaslılara en az 21 günlük karantina uygulanmasını talep etti. Bu tür vakaların geçmişte de ortaya çıktığını ama durumun ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Lauterbach, temas takibi ve dikkatli olmayla virüsün kontrol altına alınabileceğini ifade etti.

Lauterbach, endeminin erken evrelerinde sert ve erken müdahalenin önemli olduğunu, bundan dolayı eyaletlerin uygulaması için RKI ile birlikte tavsiyeler geliştirdiklerini, bu tavsiyelerin en önemli bölümünün virüse yakalananların en az 21 gün karantinaya alınması olduğunu söyledi. Lauterbach, bu virüsün bulaştığı kişiler ve bunlarla temas edenlere de 21 gün karantina uygulanmasını tavsiye ettiklerini ifade etti.

Risk grubu: Başka erkeklerle cinsel ilişkiye giren erkekler 

Virüsün yayılmasını önlemek için riski gruplarını bilgilendirmek gerektiğini bildiren Lauterbach, şu anda risk grubunun başka erkeklerle cinsel ilişkiye giren erkekler olduğunu açıkladı. Lauterbach, gelecekte başka risk gruplarının da ortaya çıkabileceğini, bunu engellemek istediklerini kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa’daki diğer kurumlarla da iletişimde olduklarını aktaran Lauterbach, bu virüsü Avrupa’da durdurulabileceklerini ifade etti. RKI Başkanı Lothar Wieler de son dönemde maymun çiçeği virüsünün birçok ülkede görüldüğünü, 16 ülkede 177 vakanın ortaya çıktığının bilindiğini belirtti.

5 maymun çiçeği vakası var

Almanya’da ilk vakanın 22 Mayıs’ta görüldüğünü belirten Wieler, ülkede şimdiye kadar RKI’ye 5 maymun çiçeği virüsü vakası bildirildiği bilgisini paylaştı. Wieler, bunların hepsinin erkek olduğunu ancak virüsün herkese bulaşabileceğini söyledi.

Ülkede başka vakaların ortaya çıkmasının beklendiğine dikkat çeken Wieler, mevcut bilgilere göre şu an genel nüfusun sağlığına yönelik riskin düşük olduğu aktardı.

Maymun çiçeği uyarısı: Bu belirtiler varsa hemen doktora gidin!

Maymun çiçeği uyarısı: Çocuklarda daha ciddi görülebilir!

17 ülkeye sıçradı: Maymun çiçeği virüsünde kritik süre 21 gün!

Bir ülkede daha maymun çiçeği virüsü şüphesi

AB'de 8 ülkede 85 maymun çiçeği vakası

KKTC'den maymun çiçeği açıklaması

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)