BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da kritik korona kararı----

Almanya'da kritik korona kararı

Almanya'da kritik korona kararı
29 Nisan 2021 - 12:13 www.finansgundem.com

Almanya'da korona virüs salgınını inkar ederek önlemlere uymayanlarla ilgili kritik adım: Alman İstihbarat Servisi, 'korona virüsü inkar hareketi' destekçilerini devlete zarar verme riski oluşturdukları için gözetim altına alacak.

Almanya’da istihbarat servisi, son dönemlerde artan korona virüs inkarcıları konusunda harekete geçti. Ülkede korona salgını kapsamında alınan karantina ve hijyen kurallarını eleştiren hareketin destekçilerinin, devlete zarar verme riski oluşturdukları gerekçesiyle gözetim altına alınacakları ifade edildi.

Almanya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Temel demokratik düzenimizin yanı sıra, parlamentolar ve hükümetler gibi devlet kurumları, Kovid-19 pandemisini kontrol altına almaya yönelik önlemlerin başlangıcından bu yana çok sayıda saldırı ile karşı karşıya kaldı” denildi. Bu saldırıların ise ‘korona virüs inkarcıları’ tarafından yapıldığı ifade ediliyor.

Gözetim altına alma kararına yönelik yetkililerden yapılan açıklamada, korona virüs inkar hareketi destekçilerinin, ‘Reichsbürger’ olarak bilinen, Almanya’nın 1937 yılındaki sınırlarını, modern sınırları kabul eden aşırı sağcı grupla ilişkili olduğu belirtildi.

SON 24 SAATTE 264 CAN KAYBI

Öte yandan Almanya’da Robert Koch Enstitüsü (RKI), ülkedeki korona virüs salgınına ilişkin son verileri paylaştı. Açıklamaya göre son 24 saatte 24 bin 736 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 3 milyon 357 bin 268'e ulaştı. korona virüs nedeniyle son 24 saatte 264 kişinin hayatını kaybettiği ülkede toplam can kaybı sayısı ise 82 bin 544’e yükseldi.

Tam kapanmada nereler açık nereler kapalı olacak?

İstanbul'daki eczanelerde 'tam kapanma' düzenlemesi

“Avrupa Birliği ve Türkiye – AB ilişkileri” araştırmasının sonuçları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)