BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da korona dehşeti! Sadece bir fabrikada 1029 kişi pozitif----

Almanya'da korona dehşeti! Sadece bir fabrikada 1029 kişi pozitif

Almanya'da korona dehşeti! Sadece bir fabrikada 1029 kişi pozitif
20 Haziran 2020 - 18:39 www.finansgundem.com

Almanya'nın Gütersloh kentindeki bir et fabriksında 1029 kişinin korona virüs taşıdığı ortaya çıktı. Fabrika'da şimdiye kadar 3 bin 127 test yapıldı

Almanya’nın Gütersloh kentinde bulunan Tönnies et fabrikasında 1029 işçinin yeni tip korona virüs testinin pozitif çıktığı bildirildi. Gütersloh Kaymakamı Sven-George Adenauer, basın toplantısında et fabrikasında şimdiye kadar 3 bin 127 işçiye Kovid-19 testi yapıldığını belirtti.

Bu testlerin 1029'unun pozitif çıktığını ifade eden Adenauer, Gütersloh'un Rheda-Wiedenbrück kasabasında bulunan ülkenin en büyük et fabrikasında çalışan yaklaşık 7 bin çalışana test yapılacağını aktardı.

Gütersloh'daki kriz masasının Başkanı Thomas Kuhlbusch da Tönnies et fabrikasında testler bitirildikten sonra bu fabrikayla çalışan taşeron şirketlerdeki işçilerin de Kovid-19 testine tabi tutulacağını açıkladı.

Fabrika kapandı

Şimdilik fabrikanın tamamen kapatılmadığını dile getiren Kuhlbusch, bitirilmesi gereken işlerin tamamlanması için az miktarda işçinin fabrikada çalışmasına izin verildiğini aktararak 'Bunlar iş karantinasında bulunuyorlar. Yani evden doğrudan iş yerine geliyorlar. Çalıştıktan sonra yine doğrudan eve gitmek zorundalar." dedi.

Kuhlbusch, fabrikanın, Kovid-19'un yayılmasını önlemek için tüm tedbirleri alması durumunda yeniden çalışmaya devam edebileceğini kaydetti.

Öte yandan Alman askerlerinin de salgınla mücadele kapsamında bölgede görev yaptığı bildirildi.
Alman Silahlı Kuvvetlerin Sözcüsü Uwe Kort, dün 25 askerin bölgede göreve başladığını, bugün de 40 askerin bölgeye getirildiğini söyledi.

Çok sayıda Bulgar ve Rumen işçinin çalıştığı et fabrikasında hafta başında Kovid-19 vakaları ortaya çıkmış, ardından bölgede yaklaşık 7 bin kişi karantinaya alınmış, okullar tatil edilmiş ve kreşler kapatılmıştı.

Korona virüsün kaynağı ne: Vuhan'da altı ay sonra neler konuşuluyor, neler biliniyor?

 

DSÖ: Günlük yeni vaka sayısında zirveye ulaşıldı

 

Türkiye'de 23 kişi daha hayatını kaybetti, 1214 yeni tanı kondu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)