BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da doğalgaz faturaları %173 yükseldi----

Almanya'da doğalgaz faturaları %173 yükseldi

Almanya'da doğalgaz faturaları %173 yükseldi
31 Ekim 2022 - 15:01 www.finansgundem.com

Almanya'da konutlardaki doğalgaz faturasının bir yıl öncesine kıyasla %173 daha yüksek olduğu belirtildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından Batı dünyasının yaptırımlarına misilleme olarak Moskova yönetiminin doğalgaz akımını kesmesi Avrupa'da etkisini her geçen gün daha fazla hissettiriyor. Henüz daha kış mevsimi tam olarak gelmemesine rağmen doğalgaz fiyatları astronomik rakamlara ulaştı. 

Almanyada yayımlanan verilere göre, toptan satış fiyatları daha düşük tüketimi ve daha fazla çeşitlendirilmiş arzı yansıtıyor olsa da, Alman haneleri tedarikçilerine bir yıllık ortalama gaz sözleşmesi için bir yıl öncesine göre %173 daha fazla ödüyor.

Enerji fiyatları portalı Check24, 20.000 kilovat saat (kWh) tüketen tipik bir hane için ekim ayında ortalama gaz fiyatının 3.726 euro olduğunu bildirdi. Bir yıl önce - Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden ve bunun sonucunda gaz arzının kesintiye uğramasından önce - böyle bir sözleşme 1.365 eurodan sağlanabiliyordu.

Avrupa spot gün öncesi gaz fiyatı şu anda yaklaşık 35 euro/mWh/saat (MWh) , Rusya'dan Almanya'ya Kuzey Akımı 1 boru hattının durdurulmasının ardından aksama korkularının doruğa çıktığı ağustos ayındaki 300 euroyu aşan rekorun hemen hemen %90 altında.

Daha ılıman hava, yüksek fiyatlar nedeniyle daha düşük talep ve Avrupa'ya daha fazla sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) teslimatı, toptan satış fiyatını aşağı çekmeye yardımcı oldu.

Almanya'dan enerji krizine karşı 200 milyar euroluk fon

 

Almanya gazda kıtlığı önlemek için tüketimini yüzde 30 azaltmalı

 

Macron'dan Almanya'ya enerji konusunda dayanışma çağrısı

 

Almanya'da hayat pahalılığı protesto edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)