BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da büyüme beklentileri düştü----

Almanya'da büyüme beklentileri düştü

Almanya'da büyüme beklentileri düştü
12 Eylül 2022 - 11:30 www.finansgundem.com

Ifo, Almanya'nın büyüme beklentisini düşürürken, enflasyon beklentisini yükseltti.

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından Ifo Enstitüsü, ülke ekonomisi için GSYH büyüme tahminlerini düşürürken, enflasyon tahminlerini yükseltti.

Ifo'nun "2022 Sonbahar Beklentileri" raporuna göre, bu yıl için GSYH beklentisi yüzde 2,5'ten yüzde 1,6'ya çekilirken, 2023 yılı beklentisi 4 puan aşağı çekilerek yüzde 3,7'den yüzde -0,3'e indirildi. Ifo, 2024 yılında ise yeniden büyümeye dönüleceğini ve bunun yüzde 1,8 olacağını tahmin etti.

"Bir kış durgunluğuna giriyoruz"

Ifo Tahminler Başkanı Timo Wollmershäuser, "Bir kış durgunluğuna giriyoruz" dedi.

Ifo, bu yıl için tüketici fiyatları tahminini yüzde 6,8'den yüzde 8,1'e yükseltirken, 2023 tahminini keskin bir şekilde 6 puan artırarak yüzde 3,3'ten yüzde 9,3'e çıkardı.

"Alışılmadık derecede büyük değişiklikler"

Wollmershäuser, "Bunlar, bu kadar kısa bir süre içinde alışılmadık derecede büyük değişiklikler" şeklinde görüş belirtti.

Enerji tedarikçilerinin, özellikle 2023'ün başında, yüksek satın alma maliyetleri ışığında elektrik ve gaz fiyatlarını önemli ölçüde ayarlayacakları tahmininde bulunan Ifo, bunun enflasyon oranını ilk çeyrekte yüzde 11'lere kadar yukarı iteceğini düşünüyor.

"Reel hane gelirleri keskin bir şekilde düşecek"

Ifo, "Sonuç olarak, reel hane gelirleri keskin bir şekilde düşecek ve satın alma gücü gözle görülür şekilde azalacaktır. Hükümetin üçüncü yardım paketinin bu düşüşü bir şekilde telafi etmesi muhtemel, ancak bu dengelemenin çok gerisinde kalacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Ifo, bu olumsuzlukların işgücü piyasasını çok kötü etkilemesini beklemiyor. Ancak yine de bu yıl için işsizlik oranı beklentisi yüzde 5,0'ten yüzde 5,3'e, gelecek yıl için yüzde 5,0'ten yüzde 5,4'e çekildi. 2024 yılında ise oranın yüzde 5,1'e gerileyeceği tahmin edildi.

Almanya Cumhurbaşkanı: Enerji fiyatları yüzünden yoksullar evini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya

 

Almanya'da nitelikli iş gücü sorunu: Vatandaşlığı kolaylaştıracak!

 

Almanya'da enerji krizine karşı destek paketi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)