BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya paralel para istemiyor----

Almanya paralel para istemiyor

Almanya paralel para istemiyor
18 Eylül 2019 - 08:51 www.finansgundem.com

Almanya Malıye Bakanı Scholz: Facebook'un Libra'sı gibi paralel para birimleri kabul edilemez

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, politika yapıcıların paralel para birimlerinin ortaya çıkmasını kabul etmeyeceklerini belirterek, Berlin'in bu tür planları reddedeceğini söyledi.

Facebook'un planladığı Libra, geleneksel mevduat, kısa vadeli devlet tahvilleri veya altın gibi varlıkların desteklediği istikrarlı coin'ler, kriptopara birimleri arasında en iyi bilineni.

Scholz, "Paralel para birimini kabul edemeyiz" dedi.

Alman kabinesinin bugün ekonomide dijital dönüşümünü artırmayı amaçlayan ama aynı zamanda bu tür yeni teknolojilerden kaynaklanan risklerle mücadele etmeyi amaçlayan kapsamlı bir blok zinciri stratejisi benimsemesi bekleniyor.

Bir hükümet belgesine göre, Blockchain stratejisinde Berlin, istikrarlı coin'lerin alternatif para birimleri olmalarını önlemek için Avrupalıve uluslararası müttefikleri ile yakın ilişki kuracağını belirtti.

Belgede, hükümet ayrıca bu yıl blockchain bazlı elektronik tahvillerin yürürlüğe girmesine izin verecek bir yasa önerme amacında olduğu belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)