BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya hizmet PMI yükseldi----

Almanya hizmet PMI yükseldi

Almanya hizmet PMI yükseldi
04 Ağustos 2021 - 11:22 www.finansgundem.com

Almanya'da hizmet PMI temmuz ayında Kovid19 tedbirlerinin gevşemesiyle yükseldi.

IHS Markit'in açıkladığı Almanya Hizmet Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) temmuz ayında, haziran ayındaki 57,5 puandan, 61,8 puana yükseldi.

Almanya'nın hizmet sektöründeki faaliyet Temmuz ayında rekor bir hızda büyüdü, işletmeler Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasından sonra ekonominin yeniden açılmasından yararlandı.

IHS Markit'in sektördeki nihai hizmet Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ölçüm faaliyeti Haziran'daki 57,5'ten Temmuz'da 61,8'e yükseldi.

Hem hizmet hem de imalat sektörlerini kapsayan bileşik PMI endeksi, haziran ayındaki 60,1'den temmuzda 62,4'e yükselerek, haziran 2006'da bir önceki rekoru aştı.

IHS Markit Ekonomi Direktörü Andrew Harker, "Faaliyetlerin artması, şirketler için eşi görülmemiş bir oranda fazladan personel alırken, işçiler için iyi bir haber olduğunu kanıtlıyor. Ancak, enflasyonist baskılar yüksek kalmaya devam ediyor ve şirketler, maliyetlerin haziran ayına göre biraz daha düşük bir hızda artması gerçeğinden pek faydalanamayacak. Sektörün büyümeye devam etmesi ve kapasite üzerinde ciddi bir baskının sinyal vermesiyle birlikte, artan maliyetler önümüzdeki dönemde bir özellik olmaya en azından yakın vadede devam edecek gibi görünüyor" dedi.

 

Almanya perakende satışları, Kovid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesinin ardından haziran ayında beklenenden çok daha fazla yükseldi, pazartesi günü yayınlanan veriler, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde yaz aylarında tüketici kaynaklı bir toparlanma umutlarını destekliyor.

Rusya'da hizmet sektörü PMI temmuzda geriledi

Kurlar hafif yukarı yönlü, gündemde PMI verileri öne çıkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)