BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya henüz Kovid-19 salgınının başında----

Almanya henüz Kovid-19 salgınının başında

Almanya henüz Kovid-19 salgınının başında
25 Mart 2020 - 14:00 www.finansgundem.com

Almanya'da korona virüs salgınının daha yeni başladığını belirten Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Prof. Lothar Wieler, vakaların artacağı konusunda uyarıda bulundu

Alman federal hükümetinin bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve kontrolünden sorumlu kurumu Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) Başkanı Prof. Lothar Wieler, "Salgının henüz başındayız ve sayı artıyor" ifadelerini kullandı.  

Korona virüs testlerinin yaygınlığı ve erken teşhis nedeniyle Almanya'da ölüm oranlarının şimdilik düşük olduğunu vurgulayan Wieler, "Bu salgının nasıl gelişeceği açık uçlu. Ölümler artabilir" dedi. 

Alman Hastane Federasyonu: Vaka sayılarının düşmesi bekleniyor

Öte yandan, Alman Hastane Federasyonu'ndan (DKG) yapılan açıklamada ise sosyal mesafe önlemleri sayesinde vaka sayılarında azalma beklendiği belirtildi. 

Açıklamada "Ancak bu, gelecek haftanın başlangıcına kadar kayıtlı enfeksiyon sayılarına önemli ölçüde yansımayacaktır" denildi. 

DKG, şu an hastanede yaklaşık 1000 kişinin yoğun bakım ünitelerinde korona virüs tedavisi gördüğünü bildirdi. 

Weiler, iki gün önce yaptığı basın toplantısında sosyal mesafe önlemleri sayesinde 'salgındaki büyüme eğrisinin düzleştiğini', geçen hafta ise küresel salgınının iki yıl boyunca devam edebileceğini söylemişti. 

Almanya'da şimdiye kadar 32 bin 992 kişide korona virüs görülürken, 159 kişi ise hayatını kaybetti. Ülkede her hafta yaklaşık 160 bin örnek üzerinde test yapıldığı belirtiliyor. Bu da günde 22 binden fazla test yapıldığı anlamına geliyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)