BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlman tahvil faizleri ekside!----

Alman tahvil faizleri ekside!

Alman tahvil faizleri ekside!
18 Mart 2013 - 11:46 www.finansgundem.com

Almanya tahvilleri, Güney Kıbrıs'taki vergi kararından sonra yeniden eksiye düştü

Almanya tahvilleri, Güney Kıbrıs'ta banka hesaplarına daha önce görülmeyen bir vergi getirilmesinin Euro Bölgesi'nde krizi yeniden tetikleyebileceği endişelerini artırması sonrası, güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin artması ile değer kazandı. Bu hareket sonucu, 2 yıl vadeli Alman tahvillerinin faizi, iki ayı aşkın sürenin ardından yeniden eksi seviyesine indi.
Gösterge 10 yıl vadeli Almanya tahvileri yükselişini üçüncü güne taşıdı. Güney Kıbrıs lideri Nicos Anastasiades, Euro bölgesi maliye bakanları ile anlaşmaya varılan kurtarma paketinin bir parçası olarak, banka mevuatlarına getirilen vergi ile 5.8 milyar euro (7.5 milyar dolar) sağlama konusunda kanun yapıcıları ikna etmeye çalışıyor. Anastasiades, bu verginin oylamasını, ikna için vakit kazanmak amacıyla bir gün erteleyerek bugüne aldı. Avusturya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi rekor seviyeye düşerken, İtalya ve İspanya tahvilleri değer kaybetti. Fransa ve Hoolanda bugün borçlanma kağıdı satmaya hazırlanıyor.
Londra'da Commerzbank AG faiz analisti Michael Leister, "Sürpriz olan nokta, küçük tasarruf sahiplerinin korunmamasıydı. Bu da, bankalara akın edileceği yolundaki endişelerimizi artırdı," dedi ve "Almanya tahvilleri destek buluıyor ve en azından bugün destek bulmaya devam edecek. Satış dalgası İtalya ve İspanya üzerinde yoğunlaştı" değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'nın iki yıl vadeli tahvillerinin faizi beş baz puan ya da 0.05 yüzde puanı düşerek eksi 0.003'e kadar indikten sonra, Londra saati ile 08:12'de yüzde 0.017'ye geldi. Mart 2015'te vadesi dolacak yüzde 0.25 faizli tahvillerin fiyatı, 0.055 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 55 euro senti yükselerek 100.46'ya geldi. 10 yıl vadeli Almanya tahvillerinin faizi, yüzde 1.35 ile 2 Oak'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, altı baz puan aşağıda yüzde 1.39'a indi.
Negatif tahvil faizi, menkul kıymeti tutanların, vade dolduğunda, almak için verdikleri paradan daha azını elde edecekleri anlamına geliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)