BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Alman istihbaratı afişlerle eleman arıyor----

Alman istihbaratı afişlerle eleman arıyor

 Alman istihbaratı afişlerle eleman arıyor
17 Mart 2024 - 13:17 www.finansgundem.com

Alman dış istihbarat teşkilatı BND, çalışacak nitelikli iş gücü bulunamaması nedeniyle sıra dışı bir kampanya ile eleman aramaya başladı. Teşkilat kampanyada, "Terörist arıyoruz" gibi sloganların altına "Onları bizimle birlikte bul" gibi notlar düştü.


Almanya'da dış istihbarat faaliyetlerini yürüten teşkilat Federal Haber Alma Servisi (BND) yıllardır sürdürdüğü gizlilik ilkesini geride bıraktı.

Teşkilat, yeni ve alışılmışın dışında bir kampanya ile bünyesinde çalışacak nitelikli elemanlar arıyor.

BND, sokaklara astıkları afişlerle ve ilgi çekici sloganlarla sosyal medya üzerinden yeni elemanların dikkatini çekmeye çalışıyor.

Kampanyada kullanılan ve üzerinde "Terörist arıyoruz" yazan afiş dikkat çekiyor. Afiş dikkatli incelendiğinde ise altında daha küçük bir yazı ile "Onları bizimle birlikte bul" ifadelerinin yer aldığı görülüyor.

BND, sosyal medya hesapları üzerinden de ajan filmlerinde kullanılan gizemli görseller, animasyonlar, replikler ve müziklerle gençlere hitap etmeye çalışıyor.

NÜFUS YAŞLANIYOR, ÇALIŞANLAR EMEKLİ OLUYOR

BND Başkanı Bruno Kahl, kampanyanın çıkış noktasının "nüfusun yaşlanmasından kaynaklanan eleman eksikliği" olduğunu söyleyerek, "Yaşı geldiği için aramızdan ayrılanların sayısı, işe yeni başlayan gençlerden daha yüksek" diye konuştu.

Başkan Kahl, teşkilata başvuranların uzun güvenlik kontrollerinden geçtiğini, çalışırken cep telefonunun yasak olduğunu, evden çalışmanın mümkün olmadığını ve bunlara ilaveten serbest piyasadan daha da az kazandıklarını da belirtti.

Ayrıca güvenlik ilkesinin ön planda tutulduğunu söyleyen Kahl, çalışanlarının evde ailelerine veya arkadaşlarına işlerinin ayrıntılarını anlatamayacaklarını vurguladı.

YENİ LOGO VE YENİ BAŞLANGIÇ

BND, kampanyanın başlaması ile logosunu da değiştirerek Almanya'daki diğer devlet kurumlarından farklı bir logo kullanmaya başladı.

Teşkilatın yeni logosunda Almanya'nın sembolü, kanatları ve gagası açık, başı sağa çevrili Federal Kartal'ın yuvarlak çevçeveyle birleştiği görülüyor.

Yeni logodaki kartalın gövdesindeki yuvarlak bölümün Federal Meclis'e benzetilerek "demokrasinin koruyucusu" anlamını taşıdığı düşünülüyor. (NTV)

Antalya'da Alman turistler Rusları geçebilir!

 

Almanya'da şirket iflasları yükseldi

 

Çalışma saatlerini azaltma taleplerine Alman Bakan'dan eleştiri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)