BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman iş dünyasının ekonomiye güveni azaldı----

Alman iş dünyasının ekonomiye güveni azaldı

Alman iş dünyasının ekonomiye güveni azaldı
25 Mart 2022 - 12:44 www.finansgundem.com

Ekonomik düşünce kuruluşu Ifo tarafından yapılan anket, Alman iş dünyasının ekonomiye olan güvenlerinin Mart ayında zayıfladığını ortaya koydu.

Yüksek petrol fiyatlarının ve lojistik sektöründe sürücü sıkıntısının tedarik zincirlerinde sorunları kötüleştirmesi Alman iş dünyasının moralinin bozulmasında etkili oldu.

Ifo'nun iş dünyası güven endeksi Mart ayında, Şubat ayındaki 98,5 puandan 90,8 puana indi. Ekonomistler ise endeksin 94,2 puan olmasını bekliyorlardı.

Ifo ekonomisti Klaus Wohlrabe yaptığı değerlendirmede Alman ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde bir resesyon yaşamasını beklemediklerini belirtti, ancak çok sayıda şirketin tedarik zincirlerinde kötüleşme ile karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekti.

"Alman ekonomisi karmaşık ve belirsiz bir dönem ile karşı karşıya" diye konuşan Wohlrabe, tedarik zincirlerinde sorunlarla karşılaştıklarını ifade eden şirket oranının yüzde 74,6'dan yüzde 80,2'ye çıktığına işaret etti.

Wohlrabe'nin verdiği bilgiye göre Alman şirketi fiyatlarını artırma konusunda da daha istekliler. Şirketlerin üçte ikisi fiyatlarını yükseltmek istiyorlar. Perakende sektöründe de fiyat artışı beklentileri yükselmiş durumda.

Almanya, Rusya'dan petrol ithalatını yılın sonuna kadar azaltacak

 

Almanya'da artan enerji fiyatlarında karşı kişi başı 300 euro destek

 

Almanya'dan enerji fiyatları için ikinci önlem paketi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)