BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman Bakan: Aşı olanlar için Kovid-19 kısıtlamaları gevşetilmeli----

Alman Bakan: Aşı olanlar için Kovid-19 kısıtlamaları gevşetilmeli

Alman Bakan: Aşı olanlar için Kovid-19 kısıtlamaları gevşetilmeli
17 Ocak 2021 - 18:05 www.finansgundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, devletin Kovid-19 salgınında vatandaşların birçok temel hak ve özgürlüklerini kısıtladıklarını belirterek, aşı olan bireylerin lokanta, kafe ya da sinema gibi mekanlara girebilmeleri gerektiğini söyledi.

Bakan Maas, aşı olan bireylerin lokanta, kafe ya da sinema gibi mekanlarda diğerleri için bir tehlike taşımadığını söyledi.

Alman Dışişleri Bakanı Focus'a verdiği demeçte meslektaşlarına nazaran farklı görüşler belirtti.

Hastanelerde yoğunluk olmaması için devletin salgında birçok temel hakkı kısıtladığının altını çizen Maas, "Aşı olan kişiler diğerlerini ne derece etkiler kesin olarak bilemiyoruz. Ancak salgını başkalarına bulaştırmadığı kesin. Bu durum da, kısıtlamaları kaldırmak için büyük bir sebep açığa çıkarıyor." diye konuştu.

Maas ayrıca devletin lokanta, sinema tiyatro ve müze işleten esnafın da haklarını kısıtladığını belirterek, "Bu insanların işletmelerini yeniden açamaya hakkı var. Bu mekanlara sadece aşı olanlar alınabilir. Çünkü diğerleri için tehlike arz etmiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı bunun yanında aşı olanlara bazı serbestliklerin getirilmesinin anayasaya uygun olduğunu ve herhangi bir kamu hizmetini de etkilemeyeceğini belirtti.

Pfizer aşısı yaptıran 13 kişi yüz felci geçirdi

 

Türkiye’de aşı olan kişilerin sayısı 700 bini geçti

 

Wuhan Laboratuvarı’nda bilim insanlarından itiraf

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)