BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlkol yasağını böyle kırdılar----

Alkol yasağını böyle kırdılar

Alkol yasağını böyle kırdılar
12 Eylül 2013 - 11:02 www.finansgundem.com

Tartışmalara yol açan yol açan ‘içki yasakları’ tüm Türkiye’de uygulanmaya başladı. Ama esnaf o yasağı böyle deldi...

Tartışmalara yol açan yol açan ‘içki yasakları’ tüm Türkiye’de olduğu gibi turizmin başkenti Antalya’da da başladı. Yasanın etkilediği yaklaşık 20 bin esnaf saat 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında alkollü içecek satışını durdururken, özellikle Muratpaşa ve Konyaaltı ilçesindeki uyanık esnaf, yasağı evlere servis hizmetiyle delmeyi başardı.
MÜŞTERİ UYARILIYOR  
Hürriyet'te yer alan habere göre, saat 22.00’den sonra işletme içinde yapılan alkollü içki satışları tamamen durdurulurken, abonelik sistemi ile çalışan ve evlere servis yapan bazı işletmeler telefonla gelen alkollü içecek siparişlerini almaya devam etti. Müşteriler ise işletme sahibi ya da servis elemanları tarafından “Bu hizmetimiz gizli kalsın” şeklinde uyarıldı.
ÖNCE UYGULADIK ,SONRA PES ETTİK'
Yasak saatler içinde yapılan alkol satışını yalnızca aboneliği olan ve işletme tarafından tanınan kişilere yaptıklarını söyleyen market sahibi M.D, “Bu işin çok büyük cezası var ama risk almak zorundayız. Geçen akşam milli maç vardı. Adam gitmiş evinde maçını izlerken iki bira siparişi veriyor. Şimdi ne yapalım biz? 20-30 müşteriye yasak diye bira göndermedik. Sonra biz de pes ettik. Bunu yapmasak batarız” dedi.
'BAŞKA ÇAREMİZ YOK'
Abonelik sistemiyle çalışan ve evlere servis yapan bir başka işletme sahibi N.C, “Müşteri saat 22.00’den sonra 20-30 liralık sipariş verip yanına iki bira ekliyor. Yasağı hatırlatınca bütün siparişleri iptal ediyor. Buna hangi esnaf dayanır? Gelip bizi yakalayıp dükkânımıza da kilidi vursunlar. Tanıdığımız, güvendiğimiz müşterilere satışa devam edeceğiz. Bizim ayakta kalmak için başka yolumuz yok” diye konuştu.
ESNAF İSYANDA
Alkol yasağıyla birlikte binlerce esnafın ciddi bir mağduriyet sürecine girdiğini söyleyen Antalya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran, şu açıklamayı yaptı:
“Esnaf risk alıp illegal satış yöntemini tercih etmek zorunda kalıyor. Biz bu durumdan rahatsızız ama yapacak bir şey yok. Odamızı telefon yağmuruna tutup yardım isteyenler bir tarafta, eylem kararı alıp sokağa dökülelim diyenler diğer tarafta. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Bu işin bu noktaya geleceğini söylemiştik. 30-40 bin lira cezayı göze alıp iki bira satmaya çalışan esnafı bu duruma düşürenler sandıkta hesap verecek.” 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • caglar01 Ekim 2013 09:20

    bu akp hukumetnın allah belasını versın senkımsın tayyıp insanların ozgurlugunu kısıtlıyosun ben esnafım sızın hukumetınz yuzunden evımıze ekmek getıremez hale gelecez gun gelecek bu mıllete hesap ereceksınız