BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAli Sabancı, Günaydın Et’e ortak oluyor----

Ali Sabancı, Günaydın Et’e ortak oluyor

Ali Sabancı, Günaydın Et’e ortak oluyor
21 Ekim 2013 - 14:38 www.finansgundem.com

Önce Ferit Şahenk o sektöre girdi, şimdi de Ali Sabancı ortaklıkla sektöre hızlı bir giriş yapacak...

Steak House (et restoranları) furyası Türkiye’ye geç geldi ama pir geldi. Öyle ya eti seven bir milletiz. Dolayısıyla Steak House’ların ilgi görmesi gayet normal. Özel eti ekmeği ve soslarıyla büyük ilgi gören Steak House’ların sayısı hızla artıyor. Bu tarz restoranlar son birkaç yıldır yoğun olarak açılmaya başladı.
Beklentilerin üzerinde taleple karşılaşan bu markalar, şimdi şubeleşme yarışına girmiş durumda. Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk’in de bu pazara girmesi, steak house’ların adının iyice duyulmasını sağladı. Şahenk, Nusr-Et’in yüzde 50’sine ortak olmuştu. Doğuş grubu bünyesine katıldıktan sonra yatırımlarını hızlandıran Nusr-Et, yeni şubeler açmaya devam ediyor. Bu dinamik pazarda şimdi sürpriz bir gelişmeye daha şahit olacağız. Girişim editörü Ersan Çıplak’ın aldığı duyuma göre, Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Sabancı Türkiye’nin en köklü steak house’larından biri olan Günaydın Et’e ortaklık teklifi sundu. Sabancı, Günaydın Et’in kurucu ortaklarından Cüneyt Asan ile bir süredir pazarlık görüşmelerini sürdürüyor. Üstelik bir hayli yol katledilmiş bile. Aldığımız son bilgilere göre, imza aşamasındalar. Önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenlenerek söz konusu anlaşma kamuoyuna duyurulacak. Şirketin bir bölümünü Ali Sabancı’ya devretmeye hazırlanan Cüneyt Asan, yine işin başında kalacak.
EN SON MAÇKA’DA ŞUBE AÇTI
Günaydın Et, İstanbul Bostancı’da küçük bir kasap dükkanında başladığı yolculuğuna bugün 1 merkez lojistik ve 45 şubeye devam ediyor. Yeme-İçme  pazarında bir çok yeniliğe imza atan şirketin bünyesinde ‘’Günaydın Et’’, ‘’Köfte-Döner’’, ‘’Kasap-Steak Hosue’’, ‘’Kebap-Restaurant’’ ve Günaydın Burger’’ olmak üzere 4 farklı mağazacılık konsepti var. Türkiye restoran sektörünün öncü markalarından Günaydın Et ayrıca çiğ et üretimi ve satışı gerçekleştiriyor. Et ile birlikte kullanılan malzemelerin her biri tazeliği  korunarak Güneydoğu Anadolu getirtiliyor.
Son yıllarda perakende sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden Günaydın Et, özellikle sirkülasyon yüksek olduğu alışveriş merkezlerinde, trafik yoğun caddelerde restoran işletmeciliği yapıyor. Günaydın Et, lokasyon seçiminde titiz davranan  bir firma. Örneğin şirket en son İstanbul Maçka’da yeni bir sube daha açtı. Bu şube kebap konseptiyle hizmet verecek. İstanbul’un en seçkin ve en prestijli bölgesi Maçka’da konumlanan Günaydın Et’in bu yeni şubesinin ilginç özellikleri var. Örneğin bu şubede 100 yıl önceki kebap teknikleriyle sunum yapılacak. Ahşap Ağırlıklı dekorasyonu ve farklı atmosferi ile dikkat çeken Swiss Otel’in içindeki Maçka Günaydın Et Restoranı için 2 milyon TL’lik yatırım yapılmış. (Para)
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)