BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAli Koç’tan ekonomiye ilişkin açıklamalar----

Ali Koç’tan ekonomiye ilişkin açıklamalar

Ali Koç’tan ekonomiye ilişkin açıklamalar
26 Kasım 2019 - 11:43 www.finansgundem.com

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç: Dünya genelinde son 10 yıldır insan hakları ve siyasi özgürlüklerde gerileme var. Umut insanın yakıtıdır. Ekonomik alanda kalkınma olmazsa olmaz.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) düzenlediği 28. Kalite Kongresi kapsamında açıklamalarda bulundu. Koç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Dünya genelinde son 10 yıldır insan hakları ve siyasi özgürlüklerde gerileme var.

Demokrasi niceliği değil niteliği ile alakalı. Demokrasinin standartları zamanla değişiyor. 1974'te Portekiz devrimi öncesi dünya ülkelerinin yüzde 30'u seçim yapıyordu. Birkaç istisna hariç hepsi batı demokrasileri, biz de o istisnaların içindeyiz. 2006 itibarıyla ülkelerin yüzde 60'ında demokrasi vardı.

Üçüncü dalganın enerjisini bir 10 yıldır yitirdiğini söylemek doğru.  Fukuyama’nın tarihi sonu tezini hatırlayalım. Artık ideolojik tartışma olmayacağını varsayıyordu. Çok insan bu öngörüye katılıyordu.

Farklı olana hoşgörünün azaldığı bir siyaset düzeni karşımıza çıktı. Umut insanın yakıtıdır. Ekonomik alanda kalkınma olmazsa olmaz. Ulusların Düşüşü kitabında olduğu gibi toplumdaki hak taleplerini dışlamayan devletler uzun vadede iyi bir ekonomik performans sergilemişlerdir. Bu tespitler bugün de geçerli. Düzenleme çerçevesinin rasyonel olduğu, hak aramanın kurumsal sigortaları olan ülkeler uluslararası sermaye için öne çıkıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)