BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAli Babacan'ın yeni kabinede şansı var mı----

Ali Babacan'ın yeni kabinede şansı var mı

Ali Babacan'ın yeni kabinede şansı var mı
30 Nisan 2017 - 10:52 www.finansgundem.com

Kulislere göre büyük bölümü ekonomiyle ilgili olmak üzere kabinede 6-8 bakan değişecek, en çok merak edilen ise ekonominin dümeninde kimin olacağı...

Türkiye’nin yeni kabinesinin 21 Mayıs’tan sonra belli olması bekleniyor. Kulislere göre büyük bölümü ekonomiyle ilgili olmak üzere 6-8 bakan değişecek. Son günlerin en merak edilen sorusu ise ekonominin dümeninde 13 yıl kalan Ali Babacan’ın dönüp dönmeyeceği. İş dünyası söylentisinden bile memnun oldu.

Eminim siyasetle ilgili kişiler bu soruya “imkânsız” yanıtını verdi bile. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Başkanı olmasının ardından gündeme gelecek kabine değişikliği açıklanana kadar en merak edilen soru bu olacak gibi görünüyor.

Türkiye’nin siyasi sistemini değiştirecek olan 16 Nisan referandumunun ardından Ak Parti’nin olağanüstü kongreyi 21 Mayıs’ta yapma kararı aldığı konuşuluyor son günlerde.

Kongreyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014’te bıraktığı partisinin başına yeniden dönmüş olacak. Böylece partili Cumhurbaşkanı dönemi de başlamış olacak.

Bu önemli değişikliğin ardından da kabine değişikliği bekleniyor. Kulis bilgilerine göre kimine göre 6, kimine göre 8 bakan değişecek. Böylece Türkiye’yi 2015’in kasım ayından sonra yöneten Binali Yıldırım’ın Başbakan olduğu 64’üncü hükümetin görevi sona ermiş olacak.

MEHMET ŞİMŞEK’E GEÇMİŞTİ

Bildiğiniz gibi 64’üncü kabinenin en büyük sürprizlerinden biri 13 yıllık AK Parti iktidarında ekonomiyi yöneten Ali Babacan’ın kabinede yer almaması olmuştu.

Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Tuğrul Türkeş’in girdiği kabinede ekonominin yönetimi ise Mehmet Şimşek’e geçmişti.

Türkiye ekonomisinin en zor zamanlarından geçtiği dönemde ekonomi çevrelerinin merakı tabii ki ekonomiden sorumlu bakanlar kimler olacak, kimler gidecek, kimler gelecek?

Listeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacak olması kulis bilgilerinin doğruluğunu sorgulatıyor olsa da isimler ortaya atılmaya başlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın, Faruk Özlü’nün hatta Mehmet Şimşek’in gidebileceği ya da görev değiştireceği iddiaları var.

Ancak son günlerin en ilginç iddiası yukarıda da söylediğim gibi Ali Babacan’a ilişkin. İddia, Dünya Gazetesi’nden Canan Sakarya’nın haberi ile gündeme geldi.

HEYECAN UYANDIRIYOR

Ak Parti’nin kurucularından henüz 30’lu yaşlarının başındayken ekonominin başına gelen ve piyasalara güven vererek iktidarın başarısına katkıda bulunan Babacan, gerçekten göreve getirilir mi getirilmez mi?

Partinin kurucularından eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakın olduğu bilinen Babacan’ın yeniden kabineye girmesi Ankara’da siyaseti iyi izleyenlere göre zor hatta imkânsız.

Ancak ekonomide yaşanmakta olan iç ve dış türbülanslardan endişe duymaya başlayan iş dünyasında Ali Babacan ismi heyecan uyandırıyor. İş dünyası Babacan’ın yeniden dönmesi halinde uluslararası piyasalara güven verileceğini düşünüyor.

İş dünyasının bu isteği Beştepe’de nasıl yankı bulur bilinmez.

Yaşayıp göreceğiz!

Jale Özgentürk - Hürriyet

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cifci16 Mayıs 2017 10:19

    Faruk celik tarim bakani gitmesi lâzım

  • Ozan30 Nisan 2017 16:33

    Bagimsiz bir Turkiye'de Ali Babacan ve Abdullah Gul'lerin sansi yok

  • Serdar30 Nisan 2017 16:16

    Ak partiye oy veren biri olarak bana hiç güven vermiyor Ali Babacan

  • Kemal30 Nisan 2017 15:56

    Babacan zaten yüksek profil olmadı hiçbir zaman, dışarısı ne dediyse o minvalde gitti. Erdoğan artık yürümez Ali Babacan'la ve doğrusu da bu

  • zeybekci ve canikli iyi30 Nisan 2017 15:50

    Dusuk profil yakisiyor..

  • Ertutuncu 30 Nisan 2017 15:47

    Ali Babacan milli ekonomi politikalarina aykiri olur, yanlis olur. Ekonominin önü açık zaten. Bir takım lobilerin isteğiyle de getirilecek değil

  • Ilker30 Nisan 2017 15:18

    Uzak dursun, Bank Asya'yi kurtarma operasyonunu unutmadik

  • Derin lobi30 Nisan 2017 15:06

    Birileri Ali Babacan'i pisirme derdinde yine, dis mihraklarin oyununa gelmez artik Erdogan, Babacan'a guvenilmez.

  • South Park 30 Nisan 2017 14:33

    Babacan gelirse dolar 3.3 a kadar geriler. Borsa baya bir artar. Belki 100 bin. Bu işin gerçeği. Ancak orta ve uzun vadede hükümet politikasına bağlı kalmak zorunda olacağı için nelerin yapılacağı önemli. Ben de babacan ihtimalini imkansız görenlerdenim ancak ekonominin başına geçip çakalları susturamasını ve adam akıllı ekonomiyi toparlamasını isterim.

  • ampül kafa30 Nisan 2017 14:28

    canikli daha iyi. muhalefete can simidi oluyor ekonomideki kötü yönetim

  • davutoğlu30 Nisan 2017 14:27

    devir düşük profil devri. gelmez artık

  • ERŞAN /30 Nisan 2017 13:24

    asya bank küçük yatırımcılar hayırlı haberlerini bekliyor

  • Yusuf yıldız30 Nisan 2017 12:18

    Ak partinin beğendiğim aklı başında güvenilir belkide tek ismiydi. .neden görevden alındı bilinmiyor. Çakallara bakanlık verildi ama görevini adam gibi yapan piyasada yok.hata düzeltilmeli

  • Yıldız30 Nisan 2017 12:16

    Hayırdır durup dururken bu yazıyı yazma gereği hissettiniz.

  • Nemo30 Nisan 2017 12:10

    Albayrak gelsin