BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAlaska Havayolları o uçakların kullanımına son veriyor----

Alaska Havayolları o uçakların kullanımına son veriyor

Alaska Havayolları o uçakların kullanımına son veriyor
08 Ocak 2024 - 01:04 www.finansgundem.com

Alaska Havayollarından yapılan açıklamada, "Boeing 737 MAX 9" tipi uçaklara ilişkin yeni kararlar yer aldı. "Boeing 737 MAX 9" tipi uçaklarının uçuşlarının geçici olarak durdurulacağı belirtildi

Alaska Havayolları, ABD Federal Havacılık İdaresinin (FAA) yayımladığı "Acil Durum Uçuşa Elverişlilik Direktifi"nin ardından kontrolünü yaptığı "Boeing 737 MAX 9" tipi uçaklarının uçuşlarının geçici olarak durdurulacağını belirtti.

Alaska Havayollarından yapılan açıklamada, "Boeing 737 MAX 9" tipi uçaklara ilişkin yeni kararlar yer aldı.

"Boeing 737 MAX 9" tipi bir yolcu uçağının havadayken gövdesinden bir parçanın kopması nedeniyle acil iniş yapması sonrası kontrolünün yapıldığı hatırlatılan açıklamaya göre, uçuşa devam eden 18 uçağın uçuşları durduruldu.

Kararın, FAA tarafından yayımlanan "Acil Durum Uçuşa Elverişlilik Direktifi"nin ardından alındığı kaydedilen açıklamada, yapılan denetimlerin direktifin gerekliliklerini karşılaması için FAA ile istişare halinde bulunulduğu bilgisi verildi.

TOPLAMDA 160 UÇUŞA ENGEL

Havayolları açıklamasına göre ayrıca, "Boeing 737 MAX 9"ların uçuşlarının durdurulma kararının ardından 160 uçuş iptal edildi.

İptal edilen uçuşların yaklaşık 23 bin kişiyi etkilediği ifade edilen açıklamaya göre, aksamanın birkaç gün daha sürmesi bekleniyor.

NE YAŞANMIŞTI?

ABD'de Alaska Hava Yolları'na ait "Boeing 737 MAX 9" tipi yolcu uçağı, 5 Ocak akşamı havadayken gövdesinden bir parçanın kopması nedeniyle acil iniş yapmıştı.

Hava yolu şirketi, bunun üzerine 737 MAX 9 tipi 65 uçağın incelenmesi için geçici olarak kullanım dışı bırakılacağını belirtmişti. FAA da "Boeing 737 MAX 9" tipi uçakların uçuşlarının geçici olarak durdurulmasına karar vermişti.

Alaska Air, Hawaiian Havayolları'nı satın alacak

 

Alaska açıklarında ABD jetleri Rus keşif uçaklarını engelledi

 

Alaska'da gökyüzünde beliren Mavi Spiralin sebebi açığa çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)