BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAKP'li vekiller yumruk yumruğa----

AKP'li vekiller yumruk yumruğa

AKP'li vekiller yumruk yumruğa
19 Haziran 2013 - 18:26 www.finansgundem.com

Ak Partili iki milletvekili, iktidar kulisinin tuvaletinde kavga etti

Ak Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar ile merhum Alpaslan Türkeş'in Ak Parti milletvekili olan oğlu Ahmet Kutalmış bugün sert bir tartışma yaşadı. İki vekilin kavgasında yumruklaşma olduğu ileri sürüldü. Alınan bilgiye göre kavga Şamil Tayyar'ın merhum Alpaslan Türkeş hakkında söyledikleri nedeniyle oldu.
Tayyar, Beyaz TV'deki programda, Alpaslan Türkeş'in 27 Mayıs darbesinden sonra Milli Birlik Komitesi üyesi olarak darbe yönetiminde yer aldığı dönemde ezanın Türkçe okunmasını istediğini söylemişti. Ahmet Kutalmış Türkeş, tuvalette Tayyar ile karşılaşınca "Benim babam hakkında nasıl böyle konuşursun" diyerek tepki gösterdi. İki vekil arasında çıkan kavgayı kulisten ses duyarak gelen diğer milletvekilleri ayırdı.
ŞAMİL TAYYAR KAVGAYI ANLATTI
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, oğul Türkeş'i MHP'lilerin dolduruşa getirdiğini belirterek, kavgayla ilgili olarak şunları söyledi:
"Küfür ve fiziki müdahale olmadı. Beyaz TV'de dün Berhan Şimşek ile yaptığım programda Gezi Parkı olaylarını yorumlarken 'bu bir darbe girişimi' demiştim. 'Geriye doğru da anlattım, geçmişte de benzer şeyler yaşandı. 27 Mayıs 1927 askeri darbesinin gerekçelerinden biri de ezan yasağını Menderes ve arkadaşlarının kaldırmasıydı' dedim. Nereden biliyorsunuz diye sorulunca dedim ki:
Tesadüfen tuvalette karşılaştık
'Darbe sonrası Başbakanlık Müsteşarı sıfatıyla Alparslan Türkeş bir gazeteye veridği demeçte darbe gerekçelerinden birinin ezan yasagının kaldırılmasının olduğunu söylemiştim' dedim. O dönem Alparslan Türkeş, Başbakanlık Müsteşarıydı... Darbeden hemen sonra... Söylediğim hadise bu. Anladığım kadarıyla bundan rahatsız olmuş. Tesadüfen tuvalette karşılaşınca bununla alakalı bir şey... Başlangıçta merhabalaşma oldu... Orada Türkeş'in şahsıyla alakalı, incitici, kırıcı bir ifade yok sadece bilgi paylaşımı. Bu benim kitabımda da var. En son darbe kitabımda da var. Sen ona laf söylese, o sana laf söylese, iş gerginleşse büyürse farklı şeyler olabilir. Arkadaşlar o görüşmenin ileride bir şeye yol açmaması için bizi dışarıya çıkardılar. Tesadüftü. Görmedim kendisi daha önce, tuvalette karşılaştık. Tuvaletten önce hiç görmedim. Tespitimin ötesinde bir şey yok.
Programımı izlememiş
Programı izlemediğini anladım konuşmasından... Programı izlemeden, birileri arada nasıl aktarıyorsa muhtemelen O'na da öyle bir aktarma oldu çünkü izlemiş olsa tepkisinin böyle olmaması lazım. Nasıl aktarıldığını bilmiyoruz ki... İncitici, hakaret var dendiyse... Konuşmanın doğru aktarılmadığını düşünüyorum. Orada Türkeş ile alakalı da sıfat takmadım. Bazen deriz ki 'bölücü başı Apo'... Böyle bir sıfat, tanımlama yaparak da bir şey olmadı. Sadece o tarihte Türkeş'in bir gazeteye yaptığı açıklamayı söyledim. '27 Mayıs'ın gerekçelerinden birisi Demokrat Parti'nen ezan yasağını kaldırmasıdır' diyor. Söylediğim şey o. Konuşuruz kendisiyle, daha sonra görmedim. Bunu samimiyetimle söylüyorum fiziki müdahale olmadı. Sesler konuşarak yükseldi. Sabah benim ofisi aramış. Ben de bir yerde yemekteydim, görüşemedik. Görünce kendisine 'beni aramışsın' dedim. 'Aradım, sen televizyonda böyle söylemiysin' dedi. Ben de öyle olmadığını söyledim. Ses yükselince tartışma farklı boyuta taşınmasın diye fiziki müdahale, küfür olmadı
MHP'liler doldurmuş
"Babasıyla ilgili yorum yapmanızdan mı rahatsız olmuş" sorusu üzerine "Tabii yani babasıyla ilgili yorum yapmamdan rahatsız olmuş. Kendisi izlememiş programı, ben onu anladım. Zannediyorum herhalde MHP'liler biraz dolduruşa getirmiş O'nu. Öyle bir hava hissettim. Kendisi izlemiş olsaydı o reaksiyonu göstermezdi" dedi. "Alparslan Türkeş'e 'darbeci' dediğinizi mi anlamış" yönündeki soru üzerine Tayyar, "Darbeci değil mi? Sonuçta darbe yapan 38 kişi içindeydi" dedi.  (Milliyet.com.tr/Bahar Atakan)
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)