BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAkmerkez eski günlerine geri dönüyor----

Akmerkez eski günlerine geri dönüyor

Akmerkez eski günlerine geri dönüyor
09 Nisan 2017 - 15:37 www.finansgundem.com

Bir zamanların en gözde mekanı Akmerkez eski günlerine geri dönüyor...

Bir zamanların en gözde buluşma noktası ve hafta sonu etkinliklerinin ilk akla gelen yeri Akmerkez, AVM sayısındaki inanılmaz artış ile popülerliğini yitirmişti. Şimdi ise müthiş bir geri dönüşe imza atıyor... Hürriyet'ten İdil Tatari bugünkü yazısında Akmerkez'deki değişimi kaleme aldı. İşte Tatari'nin o yazısı:

Benim yaşımda olanlar için Akmerkez’in yeri ayrıdır. Biz lisedeyken herkesin buluşma noktasıydı Akmerkez. Sevgililer, arkadaşlar her hafta sonu orada buluşur, Home Store veya S Cafe’de saatlerce otururdu. Pazartesi okulda bütün gün, “Akmerkez’de neler oldu?”, “Kim kiminle nerede buluştu” uzun uzun konuşulurdu.

Derken İstanbul’a, daha büyük AVM’ler açıldı… Daha şık mağazalar, çeşit çeşit restoranlar, IMAX sinemalar… Haliyle, Akmerkez’in havası söndü! Gözde buluşma noktasından ziyade, hızlıca alışveriş yapma, iş halletme noktasına döndü.

Bilirsiniz, anlık popülerlik yakalamak artık çok kolay. Sosyal medyada doğru iş birlikleri yaparsanız, kendinizi kısa sürede hedef kitlenize duyurabilirsiniz. Ancak yakaladığınız popülerliği devam ettirmek zor; gözden düşüp geri dönüş yapmak ise neredeyse imkansız!

İşte Akmerkez neredeyse imkansızı başardı ve geçen senelerde Etiler kapısını restoranlara açarak müthiş bir geri dönüş yaptı. Şimdi ise zoru başarıyor; sürekli üzerine koyarak popüler kalmaya devam ediyor.

Benim Akmerkez’deki en son favorilerim ise; Vakko Patisserie Petit Four ve Martinez.

Marie Antoinette’in dünyası!

Vakko Patisserie Petit Four, Vakko’nun içinde nefis bir pastane. İçeri girer girmez kendinizi Fransa’da hissediyorsunuz. Ufak pastalar, çıtır çıtır milföyler, trüf çikolatalar, rengarenk makaronlar sizi bambaşka bir dünyaya götürüyor.

İnsanın içinden Kirsten Dunst’un Marie Antoinette’i canlandırdığı filmdeki gibi, bütün gün oturup çeşit çeşit pasta yiyesi geliyor.

Pastanenin şefi Fransa’dan özel olarak getirtilmiş. Öğleden sonraları çay keyfi yapmak için mutlaka uğrayıp, Fransız şefin nefis tatlılarını tatmanızı tavsiye ederim.. Bir de kalabalık gidin; zira tadılacak çok seçenek var!

Şık ve lezzetli

Daha geçen hafta açılan Martinez, Akmerkez’in yeni göz bebeği. Dekoru zarif ve şık. İlk kez açılan bir restorandan ziyade; yıllardır hizmet veren, oturaklı bir restoranın şıklığı var. Mimarı Mehmet Sezai Yücebaşoğlu çok iyi iş çıkartmış.

Menüde hem Akdeniz, hem de füzyon mutfağına ait seçenekler var. Kaburgalı Bun (buharda pişen sandviç) ve ızgara kalamar bana göre çok lezzetliydi.

Güzel bir yemek eşliğinde rahatça sohbet edebileceğiniz şık bir restoran arayışındaysanız; Martinez'e mutlaka bir uğrayın derim!

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kalite her köşesinde var12 Nisan 2017 13:24

    güvenilir bir otoparkı var. palladium avmye çeksen millet çarpsa , güvenlik çarpandan yana. insan oturup yemek yerken, sinema izlerken aracını varoş mahalleye park etmiş gibi hissetmezsin.