BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAklease İtalya'dan 30 milyon euroluk kredi aldı----

Aklease İtalya'dan 30 milyon euroluk kredi aldı

Aklease İtalya'dan 30 milyon euroluk kredi aldı
27 Ekim 2014 - 16:54 www.finansgundem.com

Aklease Türk yatırımcıların İtalya’dan yapılacak yatırım malları ithalatının finansmanı için 30 milyon euroluk finansman sağladı

Aklease (Ak Finansal Kiralama A.Ş.), Türk yatırımcıların İtalya’dan yapacakları yatırım malları ithalatının finansmanı için 6 yıl vadeli 30 milyon euroluk SACE (Export Credit Agency – İhracat Kredi Kuruluşu) Kredisi sağladı. Aklease yetkilileri Türkiye’nin önde gelen ithalat partnerlerinden biri olan İtalya’dan, artarak devam etmesi beklenen işlemlerin finansmanında SACE ile iş birliğinin devam edeceğini vurguladılar. Türkiye'nin öncelikli pazarlarından biri olduğunun altını çizen SACE yetkilileri de Aklease ile birlikte talebe uygun çözümler ortaya koymaya devam etme isteğinde olduklarını vurguladılar.

"Aklease Türk yatırımcıların uzun vadeli yatırımlarının finansmanı için desteklerini sürdürecek"

Aklease Genel Müdürü Tuncer Mutlucan, "SACE’nin uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynaklarını Türk yatırımcılara sunmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi ve ekledi: "Türkiye'nin yüksek hızda büyüme için ihtiyaç duyduğu yatırımların finansmanı öncelikli konular arasında bulunuyor. Biz de Aklease olarak, yatırımcılara uzun vadeli finansman sağlayarak verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. Bu çerçevede, SACE ile yaptığımız 30 milyon euro tutarındaki anlaşma ile müşterilerimizin İtalya'dan yapacakları yatırım malı ithalatlarını, orta ve uzun vadede ve en uygun maliyetle leasing yolu ile finanse edeceğiz. Önümüzdeki dönemde SACE gibi bir çok yeni ihracat kredi kuruluşu ile çalışarak sektörümüze  sağlayacağımız uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynaklarımızla müşterilerimize desteğimizi kesintisiz sürdüreceğiz."

"Bu kredi ile Aklease ve Türkiye ekonomisine duyduğumuz güveni ortaya koyuyoruz."

"Türk Şirketlerini ve İtalyan ihracatçılarını desteleyerek iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak istiyoruz" diyen SACE Ülke Sorumlusu Yeliz Tüfekçioğlu da, "SACE olarak, Türkiye’nin öncü finansal kiralama kuruluşu Aklease’i destekliyor olmaktan gurur duyuyoruz" dedi ve şöyle konuştu: "Türkiye SACE için en öncelikli pazarlardan biri; dolayısıyla, iki ülke arasındaki iş ve ticaret hacminin artmasına katkıda bulunduğumuzdan ötürü çok mutluyuz. Türk yatırımcılara ve İtalyan ihracatçılara vermekte olduğumuz müşteri odaklı hizmete ve talebe uygun çözümler ortaya koymaya devam edeceğiz. Bu kredi aracılığıyla Aklease’e ve Türkiye ekonomisine duyduğumuz güveni ortaya koyduğumuza inanıyoruz."

SACE Büyük İşletmeler Bölümü Kıdemli Kredi Uzmanı Francesca Di Ottavio da, İtalya’dan ithal edilen/edilmekte olan ürünler için esnek bir finansman çözümü önerdiklerine işaret ederek, "SACE garantili kredi sayesinde Aklease, farklı İtalyan firmalarından aldığı ürünleri esnek prosedürler eşliğinde finanse/refinanse edebiliyor ve de bu sayede fonlama kaynağını çeşitlendirmiş oluyor. Oldukça etkin olduğunu düşündüğümüz bu modeli İtalya ile sağlam ticari ilişkileri olan ya da bunu planlayan diğer Türk şirketlerine de uygulamak arzusundayız" dedi.

"Türkiye’deki ilk SACE garantili işlemimizi Aklease işlemiyle gerçekleştirmekten mutluyuz."

Kredi işlemine aracılık eden ING Bank Yapılandırılmış İhracat Finansmanı Müdürü Daniela Mohtadi de, ING'nin Türkiye pazarındaki sağlam yerini SACE iş birliğiyle daha da güçlendireceğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Türkiye’deki ilk SACE garantili işlemimizi Aklease işlemiyle gerçekleştirmiş olmaktan ötürü büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu işlem ING’nin Türkiye ECA işlemlerindeki başarılı pozisyonunu pekiştirmekle birlikte, Aklease ve SACE gibi sürece dahil olan tüm paydaşların gösterdiği mükemmel iş birliğiyle de öne çıkmaktadır. ING, 2010’dan günümüze Türkiye’deki ECA bağlantılı işlemlerini hızla arttırmıştır; keza, tamamlanan SACE garantili Aklease işlemiyle birlikte inanıyoruz ki birçok yeni SACE işlemini özellikle Finansal Kurumların ve İştiraklerinin finansman ihtiyaçları karşılamak adına hayata geçiriyor olacağız.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)