BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkkuyu santrali 12 bin kişiye istihdam sağlayacak----

Akkuyu santrali 12 bin kişiye istihdam sağlayacak

Akkuyu santrali 12 bin kişiye istihdam sağlayacak
08 Mart 2018 - 08:40 www.finansgundem.com

Akkuyu Nükleer A.Ş yetkilisi, dev projenin 12 bin kişiye iş kapısı olacağını açıkladı

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı'nda konuşan Akkuyu Nükleer A.Ş yetkilisi, santralin inşasının 10 binin üzerinden yeni istihdam sağlayacağını açıkladı. Sputnik'in medya partnerliğini üstlendiği zirvenin birinci gününde gerçekleştirilen Rosatom oturumunda, Rosatom ve Akkuyu Nükleer A.Ş yetkilileri, temeli Nisan ayında atılacak olan Akkuyu Nükleer Santrali'ne ilişkin detayları aktardı.

Projenin 10 binin üzerinden istihdam sağlayacağına işaret eden Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Konstantin Ryzhak "Proje, inşa sürecinde 10 bin, operasyonel kısımda ise en az 2 bin kişiye iş sağlayacak" dedi.

Süreçte Türk firmalarıyla önemli bir iş birliği içerisinde olunacağına değinen Ryzhak "Türk şirketlerle yapılacak iş birliği sonucunda, Türk firmalar, inşaat sürecin yüzde 90'ı, montaj sürecinin yüzde 40'ı, ekipman tedarikinin de yüzde 10'unda rol oynayacak" dedi.

Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak olan ve 20 milyar dolar yatırım maliyeti öngörülen Akkuyu Nükleer Güç Santrali için ekim ayı sonuna doğru sınırlı çalışma izni alınmıştı.
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev ise "Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşasına Nisan ayında başlayacağız" demişti.

Santraldeki ilk ünitesiyse 2023 yılında devreye alınacak. (Sputnik)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)