BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkdoğan'dan oy farkı için büyük iddia----

Akdoğan'dan oy farkı için büyük iddia

Akdoğan'dan oy farkı için büyük iddia
18 Şubat 2014 - 10:58 www.finansgundem.com

AK Parti ile CHP arasındaki kritik illerde oy farkı ne kadar? Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan açıkladı

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Vatan yazarı Hüseyin Yayman'a verdiği röportajda "paralel yapı" için ağır bir tanımlama yaptı.

Akdoğan yerel seçimler için de çok iddialı konuşta ve "bu seçim bizim için rahat bir seçim olacak" dedi. Aradaki oy farkı için de rakam veren Akdoğan, 10 puan fark atacaklarını öne sürdü.

İşte Yalçın Akdoğan'ın Hüseyin Yayman'a verdiği röportajdan flaş bölümler;

10 PUAN FARK ATARIZ


Burada temel ölçü bir önceki seçimdeki oy yüzdesi ve belediye sayısıdır. Bizim hedefimiz ise bir önceki yerel seçimdeki oy yüzdesini geçmek ve önceki seçimdeki belediye sayısını artırmaktır. Amacımız büyükşehir belediye sayısını artırmaktır. Ankara ve İstanbul’da fark on puandan aşağı olmayacaktır.

EN RAHAT SEÇİMİMİZ

Yerel seçimin üzerinde ağır bir genel seçim gündemi var. Yerel seçim bir genel seçim havasında yapılacaktır. Ancak biz her zaman hizmeti öne çıkaran bir partiyiz. Bu seçim bizim için görece rahat bir seçim olacak. Ana muhalefet partisi popülizme sarıldı. Oportünist ve makyavelist bir yaklaşımla bir takım isimler öne çıkardı. Ancak beklenen etkiyi yaratmadılar.

PARALEL YAPI NEDİR?

Paralel yapı bir anlayıştır. Amaca ulaşmak için her yolu mübah gören takiyeyi esas alan bir yapı. Bu çarpık bir anlayıştır. Kapalı grupların anlayışına dayanır. Bu kendisini destekleyen insanlara zarar veren bir anlayıştır. Siz o zaman bir istihbarat örgütüne ve şantaj şebekesine dönüşmüş olursunuz.

GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞIYORLAR

Bu bir güç zehirlenmesidir. Devlete nizam vermek, siyaset mühendisliğine soyunmak, politikaları biz belirleriz hastalığıdır.

Bu Türk demokrasisinin temel sorunudur. Darbeci anlayış, vesayetçi anlayışa dönüşmüştür. Bu anlayışın temeli bütün politikaları ben belirlerim anlayışıdır. Siyaset kurumu değil, ben belirlerim yaklaşımı var. Bu vesayetçi hastalıklı bir yapıdır. AK Parti bu yapılarla mücadele etmek için gelmiştir. Aktörlerin değişmesi, yapısal sorunu değiştirmiyor.

- TIR olayı da böyle midir?

Tabii ki öyledir. Bunu başka türlü nasıl izah edersiniz. Türkmenlere giden bir yardımı, radikal unsurlara gidiyormuş gibi bir algı yaratma çabası var. Nasıl izah edilebilir. Radikal unsurların mücadele ettiği Türkmenlere giden bir yardımı radikal unusurlara gidiyor diye takdim ediyorsunuz. Kendi ülkenizin milli kurumlarına operasyon çekiyorsunuz. Bu çok vahim ve kabul edilemez bir durumdur.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE SON DURUM

Düne göre daha iyimserim. Başta bu sürecin bileşenlerinin nasıl davranacaklarını bekleyip görelim demiştim. Süreci bir bütün olarak değerlendirdiğimizde şu anda ciddi bir sıkıntı bulunmuyor. Öcalan’ın iradesinin arkasında durulduğu görülüyor. Süreç zaman içinde direnç kazanmıştır.
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CAN HAVLİ deliyürek.18 Şubat 2014 19:35

    Sen akp ye üye olan biz üyeleride galiba içinize kattınız ama sandıkta nasıl davranacağız göreceksiniz seçim zamanı geldiğinde peşimizden köpek gibi koşuyorsunuz atmadığınız mesajlar doğumgünü kutlamaları yemeklere davetler şimdiye kadar aklınız neredeydide seçimlere ilki ay kala biz seçmenlere yalakalık yapmaya başladınız.bizler doğru olanın peşideyiz çıkarcı hiç değiliz şimdi çıkarcılarınıza yalvarın bakalım sizleri sandıkta tuta bileceklermi vermiş olduğunu sözleri bile tutmayan kişilere neden oy verelimki hatta bizleri ÇAPULCU sınıfına koydunuz ama bizler çapulculuğumuzlan övünüyoruz.yüzde 10 fark atacaksın güldürme bizleri yukarıya yazdığım yazılar herbir arkadaşımız telefonlarına geldi ama bizlerden sizlere fayda yok heleki HIRSIZLARA sahip çıkanlara hiçmi hiç ümit yok.sizleri okoltuğa taşıyan biz diğer parti seçmenleri sizleri oradan indirmekte bizlere düşer.ben sözünü tutmayan başbakanı asla vede asla tanımam.

  • zehir18 Şubat 2014 16:45

    "GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞIYORLAR" demiş. Allah nasıl da söyletmiş kendi düştükleri durumu. Allahım büyüksün.

  • Danışman18 Şubat 2014 16:37

    Halka kumpas kurma peşinde ve acelesi var panik halinde

  • Byk18 Şubat 2014 16:29

    Kumpas kuruluyor olmasın...

  • Byk18 Şubat 2014 16:24

    Tırlarda yardım malzemesi varsa. Tüm medyayı çağırıp fotoğraf çekmesine izin verselerdi.

  • gecmiş hayatın gelecegidir18 Şubat 2014 15:35

    Gençler Dede ve baba nasihatlerini dinleyin vatanın darbelerle kırizlerle şehirlerde ilçelerde belediye calışmalarının yapılmadıgı hiçbir zaman vaatlerin yerine getirilmedigi toplanan vergilerin ımf ye borc kapatmakta kullanıldıgı deprem paralarının borc kapamada kullanıldıgı zamanları dinleyin pişman olmazsınız bugünleri sonra cok ararsınız

  • VAYBE18 Şubat 2014 15:25

    adamdaki pişkinliğe bak.!!birde en rahat seçimleriymiş.!!farkı farkettiğinizde gözleriniz yuvalarından fırlayacak...!

  • danışment18 Şubat 2014 14:44

    yahu yalçın siz neyin danışmanısınız kuzum böyle , başdanışman mı boşdanışmanmı, onca danışman varken bu ülkenin ekonomisi , terörü , yaşam sıtandartları hep kötüye gidiyor, başbakan danışmanlarını bi değiştirsin önce , başarısız sınız.

  • amatörler18 Şubat 2014 14:41

    siz değilmiydiniz israile suriye sınırını mayın temizlemek organik tarım ayağına 50 yıllığına kiralamak isteyen kötülediğiniz muhalefet bir işe yaradı da engelledi kendi sınırını başka ülkeye kiralayan başka ülke var mı acaba ? adamlar 50 sene sonra sanki sınırdan çekilecekti orada devletlerini kurup seni sokmayacak ve geri vermeyecekti o toprağı işte ülkeyi yöneten tarih bilmez acemilik budur acaba başka neler yaptınız geri dönülemez zararlar açtınız bilinmeyen

  • birol tuncer18 Şubat 2014 14:00

    kendisini beceren iktidarı alkışlayan bu millet olduğu sürece akp fark atacaktır

  • exper18 Şubat 2014 12:47

    Terörist başını T.C. nin muhatabı haline getiren, sağlık hizmetlerini Vekile parasız, Vatandaşa paralı yapan, Erkler ayrılığını hiçe sayıp Yargıyı denetimi altına alan,Devletin parasını har vurup harman savuran AKP iktidarına seçim sandığında Vatandaş gereken cevabı verecektir.

  • ahmet18 Şubat 2014 12:43

    Biz ailece 5 kişi yerel seçimlerde AKP ye vermiştik. Yolsuzlukları gördükten sonra ,bu seçimlerde yerelde sarıgüle genelde MHP ye vereceğiz. SN YALÇIN AKDOĞAN bizi hesapdan düşsün.

  • anketerör18 Şubat 2014 12:31

    anket yapa yapa bir hal oldunuz, madem anket yapıyosunuz seçim yapmayın o vakit, böyle anketlerde spekülatif durumlarınızdan biri, anket değil sandıkta görücez boşdanışman.

  • Muharem18 Şubat 2014 12:23

    Bende ilk defa Akp ye oy vereceğim. bozgunculara asla bir daha oy yok. Ükle ekonomik sosyal olarak buyurken, dünyanın gözü turkiye de iken, Niteliksiz muhalefet dış güçlerle birleşerek ne hale getirdiler son yıl çok iyi gördüyoruz

  • alo18 Şubat 2014 12:16

    akp, borsayi costur da su borsa yorumcularin oyunu da alin. millet borsadaki yaptigi prime göre konusuyor. borsacinin ettigi politika dinlenmez.

  • ary18 Şubat 2014 12:00

    çok beklersin akp. artık sana oy vermem.

  • kemal18 Şubat 2014 11:45

    fotoğraf a bak

  • eren18 Şubat 2014 11:36

    kamu malını çalanın cenaze namazı kılınmazmış.... insanlar açtı gözünü kömür tabak çanak vermekle bu işin olmayacağını gördüler.... danışman sen hayal görüyorsun

  • can18 Şubat 2014 11:31

    alo fatih ,sarıgül ü gösterme,alo fatih bahçeliyi kes deyip sonra çıkıp yandaş medyadan şikayet et,aldığınız oy haram sizin

  • evet çok ciddi fark atacak..!..18 Şubat 2014 11:22

    Yüzde elli , yüzde elli diye attığınız havanız sönecek. Yüzde elliden ne kadar azaldığınızı rekor seviyede öğreneceksiniz. Benim tahminim yüzde 30-35 arası olursunuz.

  • şükrü baba şükrü18 Şubat 2014 11:16

    paralel yapı deyip mağdur u oynamayı yemezler

  • ulaş18 Şubat 2014 11:13

    üstü açık kalmış bunun kıvranıyorsunuz. bu devran bitmiştir