BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaATM & POS TerminalleriAkbank'tan esnafa yazarkasa POS desteği----

Akbank'tan esnafa yazarkasa POS desteği

Akbank'tan esnafa yazarkasa POS desteği
30 Eylül 2013 - 19:46 www.finansgundem.com

Akbank, Maliye Bakanlığı'nın kullanımını zorunlu tuttuğu Yazar Kasa POS için, esnaf ve işletme sahiplerine kolaylık sağlıyor

Müşterilerinin yaşamlarını kolaylaştırmayı temel ilke olarak edinen Akbank, bu anlayışla küçük esnaf, zanaatkârlar ve tüm perakende satış yapan küçük işletmeler için taksitli alım avantajı ve uygulama desteği hazırladı. Yazar Kasa POS alımlarını Akbank kredi kartı ile alanlara hem vade farksız taksit olanağı hem de kolay kullanım desteği verilecek.
Akbank Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sindel, Maliye Bakanlığı'nın mevcut yazar kasaların yerini almasını öngördüğü Yazar Kasa POS kullanımı için 1 Ekim 2013 tarihine kadar bu kapsama girecek esnafın Yazarkasa POS cihazını aldığına dair fatura kestirmesini ve  31 Aralık 2013 tarihine kadar da cihaz kurulumlarının yaptırılmış olmasının gerektiğini hatırlattı.
Sindel, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, bu düzenleme ile vergi kaybını daha aza indirmeyi amaçlarken, aynı zamanda vergi yönetimi, KDV mükellefleri ve tüketiciler açısından çok olumlu adım attığına dikkat çekti.  Sözlerini, "Bu doğrultuda konuya taraf olan her kesimin katkılarıyla beklenilen hedeflere ulaşılacağına olan inancımızla, biz de Akbank olarak, sistemin kısa sürede yaygınlık kazanmasına destek olmak için harekete geçtik" diye sürdüren Sindel, hazırladıkları destekleri şöyle açıkladı:
"Öncelikle, Yazar Kasa POS alımını kolaylaştırıyor ve daha başlangıçta KDV mükellefi müşterilerimize önemli avantaj sunuyoruz. Özellikle küçük esnaf ve zanaatkârlarımız için böyle bir cihazı peşin almanın nakit akış finans dengelerini sarsıcı olacağının farkındayız.  Bu nedenle farklı ihtiyaçlara gore iki farklı kampanya hazırladık. İlk kampanyamızda Yazar Kasa POS'unu Akbank kredi kartıyla alanlara 31 Ekim 2013 tarihine kadar vade farksız 36 ay taksit imkanı sağlıyoruz.  Ayrıca birçok KDV mükellefi için ilk adımda zorlayıcı olabilecek kullanım zorluğunu da öngörerek yeni bir Yazar Kasa POS uygulaması geliştirdik. KDV mükellefleri Yazar Kasa POS cihazlarına yükletecekleri bu uygulamamızla kolay kullanım avantajının yanısıra uygulamayla ilk işlemlerini yapar yapmaz 50 lira chip-para hediye kazanacaklar. Kampanya kapsamında ayrıca Yazar Kasa POS alan Akbank üye işyerlerine, 2013 yılı sonuna kadar Akbank şubelerinden her ay 10'ar adet, Akbank Direkt İnternet'ten ise sınırsız EFT/Havale ve tüm kanallardan sınırsız çek tahsilatı içeren KOTA 10 tarifesi hediye edilecek ve hesap işletim ücreti muafiyeti sağlanacak.
Diğer kampanyamızla ise müşterilerimize Yazar Kasa POS cihazı hediye ediyoruz. Esnaf ve sanatkarlara yönelik bu kampanyamızda, müşterimiz belirlenen vadede  taahüt ettiği  ciroyu gerçekleştirdiğinde cihaz bedeli her ay Akbank kredi kartına chip-para olarak ödenecek. Müşteri başına 3 cihazla ve sınırlı adetlerle gerçekleşecek bu kampanyaya başvurmak için müşterilerimize acele etmelerini öneriyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)