BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank Türkiye köprüsü oldu----

Akbank Türkiye köprüsü oldu

Akbank Türkiye köprüsü oldu
22 Ekim 2013 - 15:46 www.finansgundem.com

Akbank Dubai Ltd., Dubai Şeyhi El Maktum’un TAIB Bank'ı Aksoy Holding'e satışında da aracılık ve finans danışmanlığı yaptı

Dubai Uluslararası Finans Merkezi'nde yer alan ilk Türk bankası olan Akbank, bölgedeki etkinliklerini artırıyor. Bölgedeki yatırımcılar ile geniş bir ilişki ağına sahip olan Akbank Dubai, Körfez yatırımcılarının Türkiye'ye yapacakları yatırımlarda da aktif rol alıyor. Akbank Dubai, Aksoy Holding'in, Bahreyn Merkezli TAIB Bank’ı geçen Haziran ayında Dubai Şeyhi El Maktum’dan almasına da aracılık yaptı.
Akbank Dubai olarak, Türkiye ile Körfez ülkelerindeki şirketler arasında köprü görevi üstlendiklerinin altını çizen Akbank Dubai Ltd. Genel Müdürü Cem Ataç, “Faaliyetlerimiz içinde yer aldığımız Birleşik Arap Emirlikleri ve Körfez Bölgesi ile sınırlı değil. Tüm Ortadoğu Bölgesi'nde etkin bir çalışma yürütüyoruz” dedi.
Akbank Dubai olarak, tüm Körfez bölgesinde başta kurumsal finansman ve Özel Bankacılık olmak üzere birçok alanda faaliyet gösterdiklerine işaret eden Ataç, “Bu faaliyetlerimiz arasında bulunan uluslararası bankacılık kapsamında, birçok bankaya, kurumsal ve bireysel müşteriye fon sağlıyoruz” dedi ve ekledi:
“Bunların dışında bölgede faaliyet gösteren Türk firmalarına özellikle teminat mektubu konusunda yardımcı oluyoruz. Akbank olarak, şirketlerin finansman sorunlarının çözümü, kurumlara finansman sağlanması gibi konularda en faal bankaların başında geliyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri gibi bazı Körfez ülkelerinde Akbank'ın teminatı başka aracı banka olmadan dahi kabul ediliyor.”
Ortadoğu bölgesindeki büyük potansiyelden daha da fazla pay almak amacıyla Akbank Dubai ofisine yalnızca Private Banking hizmeti verecek bir müşteri ilişkileri yöneticisi atadıklarını söyleyen Ataç, potansiyeli çok yüksek olan bölgedeki müşterilerin varlıklarını Türkiye'ye çekmenin ve gayrimenkul yatırımlarını kredilendirmenin başlıca öncelikleri arasında yer aldığını da vurguladı.
Ortadoğu Bölgesi'nden gelecek yeni müşteriler ile yönettikleri varlık büyüklüğünü (ya da varlık portföyünü) daha da artırmayı öncelikleri arasına aldıklarını vurgulayan Ataç, Private Banking çalışmalarını yoğunlaştırarak, bölgede yaklaşık 1 milyar lira varlık büyüklüğüne ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
“Yatırım bankacılığı alanında da Körfez ve tüm Ortadoğu Bölgesi'nde oldukça etkin ve yaygın çalışmalarımız var” diyen Ataç, özellikle Dubai Şeyhi El Maktum gibi bölgenin en önemli yatırımcılarıyla çok yakın ilişkiler içinde olduklarını söyledi.
Bölge yatırımcılarının Türkiye'deki yatırımlarında köprü rolü oynayarak, birçok konuda danışmanlık hizmeti verdiklerine dikkat çeken Ataç, TAIB Bank'ın Türkiye’de yatırım bankacılığındaki ilk yabancı kuruluş olduğunun altını çizdi. TAIB Bank'ın Aksoy Holding'e satış sürecinde, iki tarafın bir araya getirilmesinden itibaren aktif olarak yer aldıklarını vurgulayan Ataç, işlemde satıcı taraf olan Dubai Şeyhi El Maktum’a da finansal danışmanlık hizmeti verdiklerini ekledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)