BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank Sanat Felsefe Seminerleri başlıyor----

Akbank Sanat Felsefe Seminerleri başlıyor

Akbank Sanat Felsefe Seminerleri başlıyor
21 Kasım 2023 - 13:30 www.finansgundem.com

Akbank Sanat Felsefe Seminerleri bu yılki konusu olan 21. yüzyıl felsefe sorunları temasıyla başlıyor.

Düşünsel keşiflerin kapılarını aralayan Akbank Sanat Felsefe Seminerleri, güncel ve gelecekle ilgili felsefe sorunlarının irdelendiği yeni sezon programıyla 23 Kasım Perşembe günü Akbank Sanat’ta başlıyor.

Seminer dizisinin “Çağı Adlandırmak: “Antroposen”den “Kapitalosen”e Çevre Felsefesi” konulu ilk söyleyişi, Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güncel Önkal’ın konukluğunda Prof. Dr. Emre Şan moderatörlüğünde 23 Kasım Perşembe günü saat 18:30’da gerçekleşecek. Gezegenin yıkım senaryolarının tartışıldığı bugünlerde, “Kapitalosen eleştiri küresel siyaseti şekillendirebilir mi? Bireyler, toplumlar ve kurumlar üzerinde antroposen etki nasıl farklılaşmaktadır?” sorularının sorulduğu söyleyişi ile Antroposen/Kapitalosen döneme tüm çıplaklığıyla tanıklık edilecek.

Felsefe Seminerleri’nin bu sezon için tüm programı ise şöyle;

14 Aralık 2023|18:30

Ortaklığın Patolojisi

18 Ocak 2024|18:30

Heidegger ve Düşünmenin Krizi

22 Şubat 2024|18:30

Etkileşimcilik (Interactivism): Hareketi Temel Alan Bir Zihin Teorisi

22 Mart 2024|18:30

Kimlik Çıkmazı: Kimlik Sorununa Fenomenolojik Bir Bakış

25 Nisan 2024|18:30

Tanınma Krizi: Duygusal Kapitalizmin Patolojileri

16 Mayıs 2024|18:30

Teknoloji Felsefesi Sorunları: İnsan ve Makine Etkileşimi

Detaylı bilgi ve kayıt için akbanksanat.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Akbank Sanat: www.akbanksanat.com

Facebook: http://www.facebook.com/akbanksanat

Instagram: http://instagram.com/akbanksanat

Twitter:   https://twitter.com/akbanksanat

Vimeo: http://vimeo.com/akbanksanat

YouTube: http://www.youtube.com/user/akbanksanat

AKBANK SANAT 30 YAŞINDA

Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini desteklerken, her yaştan sanatseverlerle kurduğu güçlü bağ ile çalışmalarına devam eden Akbank Sanat; yerel ve evrensel mirasın korunarak kuşaklara aktarılması hedefiyle 30’uncu yılını kutluyor. Akbank Sanat’ın farklı disiplinleri bir araya getiren çağdaş ve enerjik yapısı sanat ekosisteminde yeni filizlerin beslenmesine olanak sağlarken büyüyüp olgunlaşanları da kapsıyor. ‘Değişimin hiç bitmediği yer’ olma misyonuyla yılda 1000’e yaklaşan etkinlikle sergilerden çağdaş dans gösterilerine, caz konserlerinden seminerlere, söyleşilerden çocuk atölyelerine, film gösterimlerinden çocuk tiyatro gösterilerine uzanan geniş bir yelpazede birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 33’üncü yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali ve 19’uncu yaşını kutlayan Akbank Kısa Film Festivali; her yıl sadece İstanbul’da değil, üniversite kampüslerine yayılan etkinlikleriyle tüm Türkiye’deki gençlerle bir araya geliyor. Sanatseverleri yıl boyunca dört sergiyle buluşturan Akbank Sanat, ‘Kampüste Dijital Sanat’ projesi ile özel bir dijital sanat sergisi ve yan etkinliklerini de yine kampüslere taşıyor. 

Güncel Önkal

Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı ve İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (MÜTAM) Müdürüdür. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi’nde “Thoreau’nun Doğal Yaşam ve Başkaldırı Felsefesi” başlıklı tez çalışmasıyla tamamladı. Doktora derecesini ise  doğal teolojinin Darvinci eleştirisi üzerine hazırladığı teziyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden almıştır. Slovakya Bilimler Akademisi destekli “Antroposen Çağında Ortak Eylem İçin Çevre Etiğini Yeniden Düşünmek” başlıklı araştırma projesi kapsamında  Bratislava Felsefe Enstitüsü Çevre Felsefesi Bölümünde çalışmalarını sürdürmüştür. 21.yüzyıl felsefesi, çevre etiği ve kültür felsefesi üzerine odaklanan Önkal,   yakında yayımlanacak olan Ekoparadigma: Dünden Bugüne Eleştirel Çevrecilik, Yeşil Politika ve Post-Denge Teorisi başlıklı kitabın da yazarıdır. 

"BinYaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı" Akbank desteğiyle başlıyor

 

Akbank, Cumhuriyet'in 100. yılına özel reklam filmi ile tarihi yolculuğu kutluyor

 

33. Akbank Caz Festivali yoğun ilgi ile devam ediyor

 

Akbank Hackathon: DisasterTech başlıyor

 

33. Akbank Caz Festivali özel bir davetle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)