BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'yi çok kızdıracak o yazı!----

AK Parti'yi çok kızdıracak o yazı!

AK Parti'yi çok kızdıracak o yazı!
06 Şubat 2014 - 06:55 www.finansgundem.com

Mümtazer Türköne AK Parti'nin seçim yardımları yaparak milli irade hırsızlığı yaptığını öne sürdü!

Bu suçlama yıllarca muhalefet partileri tarafından dile getirilmişti ancak bu defa Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne'den geldi.

Türköne bu defa AK Parti'nin seçim yardımlarını hedef almakla kalmadı AK Parti'nin yalnızca bunun için, oy satın alma odaklı dev bir fon oluşturduğunu iddia etti. Türköne'ye göre bunun adı, milli irade hirsızlığı!

Başbakan’ın son zamanlarda fetiş haline getirdiği “millî irade”ye, sandık dışından gelen müdahaleleri “hırsızlık” olarak nitelemesi manidar.

Askerî vesayet döneminde bu müdahalelere “gasp” adını vermiştik. Hırsızlığı gasptan ayıran, punduna getirip gizli-saklı ve kimseye çaktırmadan yapılması. Siyaset büyük ölçüde yoğunlaştırılmış ekonomi olduğu için ikisinin de amacı halka ait ortak zenginliğe el koymak olunca, benzetme yerine oturuyor. Başbakan’ın “gasp” yerine “hırsızlık” teşbihi, zihninin yolsuzluk soruşturmaları ile meşgul olduğunu gösteriyor. Yine de benzetmesinde bir yanlışlık var; çünkü bizatihî yolsuzluk soruşturmaları “millî irade hırsızlığı” suçunu konu ediniyor.

Hafta sonu ana memleketim Ankara Çubuk’ta idim. Çarşı’da ayak üzeri konuştuğum MHP belediye başkan adayı Hayati Hoca’nın çevresindekilerden biri, bu “millî irade hırsızlığı”nın somut karşılığını anlattı.

8 bin haneye “seçim yardımı” gideceğini duymuşlar. Bir başkası rakamın 12 bin olduğunu öne sürdü. Her seçimde gündeme gelen bu iddiayı bu sefer yolsuzluk soruşturmaları ile birlikte düşünmemiz lâzım. Soruşturmalara dair ortaya sökülüp saçılan bilgi kırıntıları,

BAŞBAKAN'IN SEÇİM KAZANDIRACAK DEV BİR FONU VAR

Başbakan’ın dev bir havuz sistemi oluşturduğunu gösteriyor. Devlet rantı üzerinden oluşturulan bu fon kritik yerlerde seçim kazandıracak kadar büyük. Kamu kaynakları ile işleyen siyasî patronaj, öncelikli olarak oy satın almayı hedef edinir.

 AK Parti bugün kendisini destekleyen tarikat ve cemaatlere işte bu kamu kaynaklarını cömertçe aktardı. Hayır işleri için ihalelerden komisyon almaya şer’î cevaz veren fetva sahibinin, aynı zamanda cemevlerinin ibadethane statüsünde olmadığına fetva veren kişi olması tesadüf olabilir mi? Birini devlet üzerinden iktidara bağlamış, öbürünü de iktidara yakın olmadığı için devletin uzağına göndermiş oluyorsunuz. Bu şer’î cevazları sadece sandığa yansıyan somut kısmıyla yorumlamayı deneyin. Karşımıza çıkan bir demokrasi usulsüzlüğü ve yolsuzluğu değil mi? Tam da Başbakan’ın “millî irade hırsızlığı” dediği şey. Doğru: Bu hırsızlık mutlaka engellenmeli.
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acaba06 Şubat 2014 15:54

    kudi1905 Son cümlene aynen katılıyorum. Benim sorularımda maksat Türköne'nin yakın zamana kadar aynı kaba şey ettiğini hatırlatmaktı. Yok aslında birbirlerinden farkları.

  • ihlaszedeler06 Şubat 2014 11:19

    Mümtazer Hoca doğru söylüyor. Erdoğanve Ak Pati yönetimininin gerçek yüzünü görmek istiyorsanız İHLAS FİNANS TOPLUMSAL REZALETİ konusundaki 14 yıldır sergiledikleri vicdanlara sığmayan tavrına bakın. Kendisini orada hortumcuların arkasında göreceksiniz.

  • Tarafsız06 Şubat 2014 09:25

    Ortada bir yolsuzluk varsa, bence sadece hükümete mal edilmemeli. Bu yolsuzluk 2 ay öncesine kadar var gücüyle hükümeti destekleyen gruplarında ayıbıdır. Onların hükümete hesap sormasını anlayamıyorum. Edep sahibi bir kişi hatayı kendisinde gören değil midir? Yoksa bu durum bir menfaat çatışması mıdır? Yıllardır zaten halkımızın siyasete güveni kalmadı. Birde “HİZMET” sihirli kelimesiyle insanları kandıran gruba ne demeli onların hiç suçu yok mu? Bence yolsuzluğu yapan suçluysa azmettiren de suçludur.

  • Vatandaş06 Şubat 2014 09:02

    Mümtaz efendi benim AKP den tek çıkarım memlekete yapmış olduğu hizmetlerden elde ettiğim hayat standartımın yükselmesi senin gibi kişisel çıkarlarım için kıvırmıyorum bizim için önemli olan BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN SONSUZ EGEMENLİĞİ şu anda da bunu sağlayabilecek tarafın AKP olması sonuna kadar arkandayız sayın BAŞBAKAN....

  • Borsacı 06 Şubat 2014 08:38

    Hayrola mümtaz amca , düne kadar hükümete destek veriyordun , şimdi ne oldu da çark ettin. ayıptır ya , kuyruğuna basılan zıplıyor. Sizi gidi fırıldaklar sizi ...

  • kudi190506 Şubat 2014 08:37

    @acaba Bir adamın yanlışlarını söyleyince, neden hemen diğerinin yanlışlarına geçiyoruz? Hırsızlıkta bile böyle dendi, diğerleri de çaldı. Bana ne!!! Kim çaldıysa hesabını verecek kardeşim!

  • ortaboy yatırımcı06 Şubat 2014 08:34

    bu ülke bitmiş allah rahmet eylesin !!!!

  • mert06 Şubat 2014 08:28

    türkönmüsün nesin ilk defa adını duyuyıorum ama sen ve senin gibiler olduğu müddetce ak parti asla yıkılmayacak tır

  • acaba06 Şubat 2014 07:17

    Mümtaz Türköne'ye sormak lazım: 1) Eski eşi de bu fonun sayesinde mi milletvekili seçilmişti. 2) AKP'den milletvekili adayı olmak istediğinde bu fonla arası nasıldı