BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'den erken seçim açıklaması!----

AK Parti'den erken seçim açıklaması!

AK Parti'den erken seçim açıklaması!
08 Haziran 2013 - 18:29 www.finansgundem.com

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklama yapıyor

İşte Çelik’in konuşmasından satırbaşları:
*Erken seçim iddiaları tamamen gereksiz, hayal mahsulü. Mart sonunda mahalli seçimler yapılacak. Daha sonra ülkemiz Cumhurbaşkanını seçecektir. 2015’de de genel seçimler olacak. Artık  Türkiye’de istikrar var. Bu açıdan hangi amaçla olursa olsun bunların doğru olmadığını kesin bir dille ifade etmek isterim. Gündemimizde böyle bir eylem yok.
*Türkiye bölgesinin yıldızı bir ülke olarak yükselirken, siyasi istikrar ekonomik olarak vatandaşa yansırken, Gezi Parkı ile birlikte bu olumlu görüntü karartılmaya çalışılmıştır. Gezi Parkı’nda çevre hassasiyeti olanların tavrını saygıyla karşılıyoruz. Bu bir çevre duyarlılığı olmaktan çıkarılıp farklı mecralara götürüldü.
*Demokrasi vatandaş memnuniyetine dayanır. Bugüne kadar bu halk her zaman Recep Tayyip Erdoğan’ı takdir etmiştir. 7 defa sandığı gidilmiş 7 defa kazanan Ak Parti olmuştur. Tahrip edilen yeşili, verilen zararı görmüyor muyuz? Kamuyu da mali külfette baş başa bırakmıştır. Çapulcu kelimesinin sözlükteki karşılığı bellidir.
*Başbakan “Bunlar üç-beş çapulcu” dediği için eleştiriliyor. Aynı şey 2011’de İngiltere’de Tottenham’da bir gencin polis tarafından öldürülmesi sonrasında düzenlenen protestolarda da yaşanmıştı. O dönemde İngiltere Başbakanı da benzer ifadeler kullanmıştı.
*Sayın Başbakan sanki herkese çapulcu demiş gibi sosyal medyada yalan makinası çalıştırıldı. CHP’yi sorumluluk içinde hareket etmesini bekliyoruz. Kendine sivil toplum örgütü diyen ve bu hareketlerin kışkırtıcısı durumunda olan bazı kurumlar var. Hayatlarını çekilmez hale getirdikleri insanlar özür borçları yok mudur? CHP sandıkta bulamadığını sokakta aramamalıdır. 7 sefer sandıkta yenilme hırçınlığını da olan CHP 7 seçimdir değil 63 yıldır seçimlerde mağlup ediliyorsunuz. Tahrik etmeyin ve varsa bir mesele gelin bizle paylaşın.
*Doğrudan demokrasi eski Yunan şehirlerinde vardı. Şuanda temsili demokrasi var. Son Taksim düzenlemesi de sanki birisi akşam yattı sabah kalktı öyle geldi. Biz meydana gelen hadiseleri dinleriz. Halkın tepkisi önemlidir. Değerlendirmeleri yapar millet ile olan yolculuğumuza devam ederiz.
*AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısının İstanbul’da yapılmasının özel bir nedeni yok. 6 yıl önce de yapılmıştı. Daha önce de Sivas’ta yapıldı. Bugünkü toplantıya katılan üyelerin çoğunluğunun burada olması nedeniyle toplantının İstanbul’da yapılmasına karar verildi. Toplantının İstanbul’da olmasının çok özel bir nedeni yok.
*Erken seçim içeride konuşulduğu için erken seçim açıklaması yapmadım. Bugün bu tür iddialara vardı, siz sormadan ben söyledim. AK Parti’deki 3 dönem kuralı da bu iddialar ile gündeme getiriliyor. Gerçek değil. Bugün erken seçime ihtiyaç yok. Hükümet saat gibi çalışıyor. Eskiden Bakanlar Kurulu toplanamıyordu. Siyasi istikrar ekonomik istikrar olarak bize yansıyor. Erken seçimi gerektirecek hiçbir neden yok. Birileri eylem yaptı, sokağa çıktı diye erken seçim yapılacak değil.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)