BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAirbus'ın Noel yemeğinde skandal! 700 çalışan zehirlendi----

Airbus'ın Noel yemeğinde skandal! 700 çalışan zehirlendi

Airbus'ın Noel yemeğinde skandal! 700 çalışan zehirlendi
23 Aralık 2023 - 17:00 www.finansgundem.com

700'den fazla Airbus Atlantic personeli, şirketin Noel yemeğinin ardından ishal ve kusma gibi rahatsızlıklar yaşadı.

Dünyaca ünlü havacılık şirketi bir skandalla gündemde. Şirket, Batı Fransa'daki 700'den çalışanına bir Noel yemeği verdi. Ancak tüm çalışanlar, bu yemekten kaynaklanan zehirlenme ile hastalandı.

ARS sağlık kurumu, havacılık grubunun çalışanlarının kusma ve ishal yaşadığını söyledi. 15 Aralık'taki yemeğin kâbusa dönüşmesine neyin neden olduğuna bir detay verilmediği gibi menüde neler olduğu da belirtilmedi.

Toplu gıda zehirlenmesinin kaynağının bulunması için soruşturma başlatıldı.

Airbus sözcüsü yaşanan skandal olaydan sonra yalnızca 100 kişinin hastalandığını iddia etti: "15 Aralık Cuma günü yaklaşık 100 Airbus Atlantic çalışanı, şirketin düzenlediği Noel yemeğini yedikten sonra gıda kaynaklı bir hastalığa yakalandıktan sonra hastalandı. Bu münferit bir olay gibi görünüyor ve tüm çalışanlar iyi durumda. Çalışanlarımızın sağlığı öncelikli endişemiz olmaya devam ediyor ve hastalığın nedenini belirlemek ve bunun gelecekte tekrarlanmamasını sağlamak için ARS sağlık kurumuyla tam işbirliği yapıyoruz."

Airbus grubu, dünyanın en büyük uçak üreticirlerinden ve 134 bin kişiye istihdam sağlıyor. Havacılık ve uzay grubu Airbus'ın bir yan kuruluşu olan Airbus Atlantic ise beş ülkede 15 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Fransa'da yaşanan bu skandal, aslında bir ilk değil. Bu yılın başlarında da Fransa'da bir Yunan vatandaşı Bordeaux'daki bir restoranda yemek yedikten sonra ölmüş ve çok sayıda kişi de hastalanmıştı.(Sözcü)

Airbus'ın Çin'deki fabrikası 630'dan fazla "A320" üretti

 

ISS'nin sonu geliyor: Airbus'tan yeni uzay istasyonu!

 

Airbus'tan Çin'e ilave yatırım kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)