BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAileye indirim uygulaması başladı----

Aileye indirim uygulaması başladı

Aileye indirim uygulaması başladı
22 Haziran 2013 - 10:19 www.finansgundem.com

Konuttan maça, kargodan tiyatroya aileleri buluşturacak, cüzdanı rahatlatacak uygulama başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aile kurumunu güçlendirmek için bir dizi projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği projenin koordinasyonunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Bakan Fatma Şahin yürütecek. Bakan Şahin proje kapsamında geçtiğimiz günlerde bir çok bakanlık ve kamu kurumuyla görüşmeler gerçekleştirdi. Vatan’ın haberine göre “Aile Dostu” projenin ilk uygulaması, Ulaştırma Bakanlığı ve PTT ile yapılan görüşmeler sonucunda hayata geçirildi. Artık aile bireylerinin birbirine gönderdiği kargolar, paketler “Aile Dostu” mührü taşıyacak. Ve bu kargolara özel indirim uygulanacak
Bakanlık, bu kapsamdaki bir çalışmayı da Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ) ile yürütüyor. TOKİ, bundan sonra çocukların, dede ve nineleriyle ayrı dairelerde fakat aynı kompleks içinde yaşamalarına fırsat verecek, projeler üretecek. Bu kapsamda aynı katta genç ve çocuklu çiftler için metrekare olarak daha büyük, aile büyükleri için 1+1 veya 2+1 gibi daireler olacak. Bakanlık ayrıca büyük toplu konut mekanlarında akrabaların yakın dairelerde oturmasını sağlayacak.
Bakanlığın ailelere bir başka sürprizi ise “Aile dostu avantaj paketleri” olacak. Bakan Şahin, aile üyelerinin, özellikle de torunlarla dede ve ninelerin birlikte kaliteli zaman geçirebilmeleri için kültür, sanat ve spor aktivitelerini birlikte izlemelerini teşvik edecek paketler öngörüyor. Bu kapsamda tiyatro, müze, ören yerleri, futbol karşılaşmaları gibi etkinliklerde ailelere indirim ve avantajlar sağlanması için ilgili kurumlarla görüşmelere başlandı. Bu uygulama hayata geçirildiğinde dedesi ile müzeye ya da maça giden bir genç, indirimli bilet alacak.
Kamu kurum ve kuruluşları ile başlayan projeye, özel sektörün de destek vermesi öngörülüyor. Bu kapsamda girişimler de önümüzdeki süreçte başlatılacak. Öte yandan bakanlık projeye destek veren kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre ‘Aile Dostu’ logosu verilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)