BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem‘Ahlaklı ekonomi’ çağrısı----

‘Ahlaklı ekonomi’ çağrısı

‘Ahlaklı ekonomi’ çağrısı
17 Nisan 2016 - 09:18 www.finansgundem.com

ABD Başkan adaylığı yarışının güçlü isimlerinden Bernie Sanders, “En zengin 60 kişi, 3.5 milyar kişiden daha fazla zengin. Bu ahlaksız ve sürdürülemez” dedi.

ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokratik Parti’nin adayı olmak için yarışan Bernie Sanders, Vatikan’da ekonomik ve toplumsal adalet temalı bir konferansa katılarak “ahlaklı ekonomi” çağrısı yaptı. BBC Türkçe’nin haberine göre Vatikan’a bağlı bir düşünce kuruluşu olarak faaliyet gösteren Papalık Sosyal Bilimler Akademisi’nde “Ahlaklı bir ekonominin aciliyeti” başlıklı bir konuşma yapan Sanders şunları söyledi:

“Bugün dünya nüfusunun yüzde 1’i, geri kalan yüzde 99’undan daha zengin. En zengin 60 kişi, nüfusun yarısından, 3.5 milyar kişiden daha fazla zenginliğe sahip. Bu kadar az kişinin bu kadar fazla servete sahip olduğu, bu kadar çok kişininse bu kadar az şeye sahip olduğu bir zamanda, bu çağdaş ekonominin ahlaksız ve sürdürülemez temellerine karşı çıkmalıyız.”

Bolivya lideri Evo Morales ve Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa’nın da katıldığı konferansta konuşan Bernie Sanders, “kontrolsüz küreselleşme ve spekülatif mali sistem üzerine kurulu piyasa ekonomisinin ortak faydayı koruyan yasal, siyasi ve ahlaki kısıtlamaları parçaladığı” eleştirisinde bulundu.

Konferansın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sanders ayrıca, iklim değişikliğinin yarattığı sorunlara da dikkat çekerek “Fosil yakıt endüstrisinin hırsları dünyamızı yok ediyor. İklim değişikliği gerçektir ve insan eylemlerinden kaynaklanıyor” dedi. Sanders, “kendi milyarlarını, çocuklarımızın ve gezegenimizin geleceğinden çok daha fazla önemseyen insanların hırsına” karşı durulması gerektiğini vurguladı.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)