BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAğar'a yakalama kararı ----

Ağar'a yakalama kararı

Ağar'a yakalama kararı
03 Ekim 2013 - 15:42 www.finansgundem.com

Mehmet Ağar hakkında çıkarılan yakalama kararına, tebliğ edildiği anda itiraz edilecek

İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdülmecit Baskın'ın öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte hakkında çıkarılan yakalama kararına itiraz etmeye hazırlanıyor. Ağar'ın Avukatı Abdulkadir Toluç, "Karar bize tebliğ edilmedi. Elimize ulaşır ulaşmaz itiraz edeceğiz" dedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ın 1993 yılında öldürülmesiyle ilgili olarak aralarında Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken'in de bulunduğu 12 kişi hakkında hazırlanan iddianame Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanıklar hakkında müebbet hapis cezası istenilen iddianamenin kabuluyle birlikte mahkeme yakalama kararı da verdi.
Daha önce Susurluk Davası'ndan 2 yıl ceza alan ve cezasının bitimine 1 yıl kala denetimli serbestlik yasasından yararlanarak tahliye olan Ağar'a ise yeniden cezaevi yolu göründü. 29 Nisan'da tahliye olan Ağar hakkındaki denetimli serbestlik, yeni davayla kalktı.
Mehmet Ağar'ın avukatı Abdulkadir Toluç ise kararın kendilerine henüz tebliğ edilmediğini söyledi. Kararın kendilerine ulaşmasının ardından 1 hafta itiraz sürelerinin bulunduğunu hatırlatan Toluç, itirazlarının hızlı bir şekilde değerlendirilmesini umduklarını söyledi.
Kararın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kişi özgürlüğü ve güvenlik tedbirleriyle ilgili kararına aykırı olduğunu savunan Toluç, "Anayasa'nın 38/4. maddesine, yani 'Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılamaz' ilkesine de aykırıdır" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)