BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Afganistan-Tacikistan sınırı için askeri tedbirler aldık'----

'Afganistan-Tacikistan sınırı için askeri tedbirler aldık'

'Afganistan-Tacikistan sınırı için askeri tedbirler aldık'
27 Aralık 2021 - 17:20 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Afganistan-Tacikistan sınırındaki güvenlik durumunun kendileri için endişe kaynağı olduğunu belirtti.

Rusya lideri Vladimir Putin, Tacikistanlı mevkidaşı İmamali Rahman ile görüşmesinde, “Afganistan sınırındaki durum şu an, malumunuzdur ki bizim için bir endişe kaynağı. Kaldı ki bu konuda sizinle sürekli iletişim içindeyiz” dedi.

Putin, söz konusu sınırdan kaynaklanan güvenlik risklerini hafifletmek adına Tacikistan’daki üslerini yeni silah ve teçhizat ile güçlendirdiklerini söyledi.

Putin, Afganistan sınırından kaynaklanabilecek güvenlik sorunlarının önünü kesmek adına Tacikistan’a gereken askeri-teknik yardımı yaptıklarını da sözlerine ekledi: “Tacikistan’ın savunma gücünü artırmak için aktif bir biçimde çalışıyoruz. Tacikistan ordusunu güçlendirmek için, Tacikistan, ülke dışından yönelebilecek tehditlere etkili bir biçimde karşı koyabilsin diye, son zamanlarda anlaşmalarımız doğrultusunda bu ülkeye gerekli silah ve teçhizat tedarikleri gerçekleştirildi.”

Taliban’ın yönetimi elinde bulundurduğu Afganistan’daki militanların, Tacikistan ve komşusu olan diğer eski Sovyet ülkelerinin sınırlarından Rusya’ya sızması ihtimali, Moskova için ciddi bir güvenlik tehlikesi oluşturuyor.

Rusya ordusunun yetkilileri bu ay yaptıkları bir açıklamada, Tacikistan’daki Rus askeri üssünü 30 yeni tank ile güçlendirdiklerini ve bu üsteki askeri güçlerinin füze savunma sistemlerini kullandıkları bir tatbikat gerçekleştirdiklerini söylemişti.

Kırgızistan-Tacikistan sınırında çatışma!

 

Tacikistan’a yılın ilk iki ayında 6,5 milyon dolarlık insani yardım ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)